DAP'tan şeker fasülyesi ekicilerine makine desteği

Güncelleme Tarihi:

DAPtan şeker fasülyesi ekicilerine makine desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 18:28

DAP'tan şeker fasülyesi ekicilerine makine desteği

Haberin Devamı

ERZURUM (DHA)- DAP İdaresi tarafından Erzurum'da şeker fasulyesi yetiştiriciliği yapılan üreticilerin yararlanması için dört ilçede ekicileri harman makinesi verildi.



'Şeker fasulyesi yetiştiriciliğini geliştirme projesi' kapsamında, DAP İdaresi tarafından finanse edilen 4 hasat makinesi Hınıs, Karaçoban, Pazaryolu ve İspir İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edildi. Tören, İspir'in Yeşilyurt Mahallesi Kuşlu Mezrasında Mustafa Bağcı'ya ait tarlada gerçekleştirildi. DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı Osman Çakır, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Akif Yorulmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Engin Sancı, İspir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlter Öztürk, davetliler ve çiftçilerin hazır bulunduğu törende DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, tüketiciler tarafından lezzetli oluşu nedeniyle tercih edilen, Erzurum'un İspir, Hınıs, Pazaryolu, Karaçoban ilçelerinde üretilen ve kadınlar tarafından elle ayıklanan kuru fasulyenin artık bundan böyle harman makinesiyle daha kolay hasadının yapılacağını bildirdi. Adnan Demir, şunları söyledi:



"Artık bu işin yükünü kadınların sırtından aldık. İlçelere verdiğimiz 4 makineye toplam 24 bin lira ödedik. Bunu mibzer, çapa makinaları takip edecek. Desteklerin devam etmesi halinde İspir ve Hınıs fasulyesi marka haline gelecek. Son üç yıl içinde sadece İspir için 3 tane sulama projesi yapıldı. Yaklaşık olarak, 10 bin 800 metre kanal döşendi ve 5 bin dekar arazi sulamaya kavuşturuldu."



İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Coğrafi yer işareti alındıktan sonra fasulyenin kilosunun 25 liraya çıktığını bildirdi. Fidan, "2017'de Avrupa Birliği'nden coğrafi yer işareti almak gibi bir hedefimiz var. Bunu alabilirsek İspir fasulyesine daha bambaşka bir boyut katmış olacağız" diye konuştu.



İspir Belediye Başkanı Osman Çakır ise "Fasulye, İspir'in olmazsa olmazı. Hem ekonomik değeri yüksek hem de bizim burada bir ayrıcalığı var. Hem ilçe ekonomimize hem de üreticilerin ekonomisine katkı sağlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!