Atatürk Üniversitesi Sanat Evi Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi Sanat Evi Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:17

Atatürk Üniversitesi Sanat Evi Sergisi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum, Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Evi, yaklaşık 8 aydır devam eden çalışmaların ardından ‘Bize Ne Lazım’ isimli ilk sergisiyle, sanatseverlerle buluşturdu.



Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan sergiye Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Sanat Evi sorumlusu Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Gökdaş, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.



Temelini Klasik sanatların oluşturduğu sergide Tezhip, Hüs-i Hat, Ebru, Minyatürün yanı sıra sulu boya ve yağlı boya tablolar da sergilendi. Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Fotoğraf, Resim kurslarının yürütüldüğü Üniversite Sanat Evi'nin, geniş imkanlara kavuşturulması halinde ülkemizde sanat gücünün toplum yararına kullanılması konusunda ilerleme kaydedileceği belirtildi.



Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Atatürk Üniversitesi’nin bölgesine hizmet eden ve öncü olan kurumlardan biri olduğuna dikkat çekerek, üniversite öğretim üyelerinin şehirle iş birliği yaparak kent-üniversite bütünleşmesini sağladıklarını belirtti. Rektör Koçak şöyle konuştu:



"Bugün sanatseverlerle buluşan bu sergi, şehir-üniversite iş birliklerinin en güzel örneklerinden birisidir. Sadece öğrenciler değil şehirden, değişik kesimlerden ve değişik mesleklerin de içinde bulunduğu serginin, Atatürk Üniversitesi’ne yakışır ve Erzurum’a hizmet etme noktasında farklı bir proje olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bizim kültürümüzde birazdan göreceğimiz sanatlar çok önemli. Ebru’dan Tezhip’e kadar birçok sanat dalı bizim için ehemmiyet arz ediyor. Çünkü bunlar bizim kültürümüzün birer parçası. Bu sanat dallarını yaşatmanın ayrı bir önemi var. Bizde Atatürk Üniversitesi olarak bu sanat dallarını yaşatmak ve geleceğe aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.ö



Serginin açılışının ardından, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu sergiyi gezerek kursiyerlerden eserler hakkında bilgi aldılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!