Kapanan Yol Ekonomik Kaybıda Beraberinde Getirdi

Güncelleme Tarihi:

Kapanan Yol Ekonomik Kaybıda Beraberinde Getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 16:21

KAPANAN ERZİNCAN TUNCELİ YOLU EKONOMİK KAYBI BERABERİNDE GETİRDİ

Erzincan-Tunceli karayolunun son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle yaklaşık 10 gündür kapalı olması ekonomik kaybı da beraberinde getirdi.
Ağır kış şartları ve terör eylemleri nedeniyle son günlerde sık sık ulaşıma kapatılan Elazığ-Tunceli-Erzincan karayolundaki kuyruk kilometrelerce uzunluğu bulunca vatandaşlar alternatif yol arayışına girdi. Yüzde doksanı tamamlanan ve kilometre olarak nerdeyse aynı mesafeye sahip olan Elazığ-Kemaliye-Erzincan karayolu eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın döneminde tamamlanmış ancak Dutluca-Kemaliye arasındaki 40 kilometrelik kısım ise Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığından ayrılmasının ardından kendi haline bırakıldı.
Terör nedeniyle ekonomik kayba uğrayan firmalar ve vatandaşlar ise henüz tamamlanmayan bu yolu hem güvenlik hem de zaman kaybını önlemek için yoğun bir şekilde tercih etmeye başladı. Son günlerde yoğun bir trafiğe sahip olan bu alternatif yolda ise vatandaşlar yolun tamamlanmamış bir bölümünün devlet yetkililerinden tamamlanmasını istedi.
Konu ile ilgili olarak yapılan girişimlerden netice alınamadığını belirten Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar konuşmasında şu görüşlerde bulundu:
“ Güneyi Kuzeye bağlayan en kısa güzergâhlardan biri olan Elazığ-Tunceli-Erzincan yolu toplam 265 kilometredir. Ancak çok sayıda kar tüneli olan ve yüksek rakımdan geçen bu yol ağır kış şartları ve terör eylemleri nedeniyle sık sık ulaşıma kapanmaktadır. Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı sırasında bu yola alternatif olarak planlanan bitirildiğinde 268 kilometre olacak olan Elazığ-Kemaliye-Erzincan yoluna bu güne kadar 400.000.000 milyondan fazla harcama yapıldı. Ancak Dutluca-Kemaliye arasındaki 40 kilometrelik kısım tamamlanmadığından yol ağır vasıtalar ve otobüsler tarafından kullanılamamaktadır. Yurt ekonomisine büyük fayda sağlayacak kış ve güvenlik sorunu olmayan bu yolun tamamlanması için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler bugüne kadar netice vermedi. Son günlerdeki terör eylemleri nedeniyle Tunceli-Erzincan yolu kapalı olduğundan araçların bir bölümü bu yola akın etti. Ancak bu güzergâhın çok dar olan 40 kilometrelik kısmı can ve mal emniyeti bakımından büyük tehlike arz ediyor.“
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!