Erzincanlı Ozan İstanbul’da Türkülerle Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erzincanlı Ozan İstanbul’da Türkülerle Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 10:23

ERZİNCANLI TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI ALİ EKBER ÇİÇEK, İSTANBUL’DA DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI.

Erzincanlı Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, İstanbul’da düzenlenen programla anıldı.
2006 yılından hayatını kaybeden Erzincanlı halk ozanı Ali Ekber Çiçek için İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde anma programı düzenlendi.
Anma programı Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve Çiçek’in hayatının anlatıldığı "Ali Ekber Çiçek’in Öyküsü" isimli belgeselin gösterimiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ali Ekber Çiçek’in kızı Ebru Çiçek, babasının her zaman birlik ve bütünleyici bir felsefe içerisinde olduğunu söyledi.
Katılımcılara teşekkür eden Çiçek, “babam size enerjisini verebilmiş ki onunla ilgili duyguları birlikte yaşıyoruz. Gerçekten canıma can kattınız. Bizi çok mutlu ettiniz. Babamı en az benim kadar sevdiğinizi biliyorum” şeklinde konuştu.
Anma programını organize eden isimlerden olan Erzincanlı işadamı Mustafa Kaçmaz’da, İstanbul’da ilk defa düzenlenen anma programıyla Ali Ekber Çiçek sevenlerini biraraya getirdiklerini söyledi.
Etkinliğe katılan 4 bin kişi ile usta sanatçıyı andıklarını belirten Kaçmaz, "Ali Ekber Çiçek’in Öyküsü" isimli belgeselin katılımcıları duygulandırdığını da belirtti.
Anma etkinliğini 2 yılda bir yapacaklarını ifade eden Mustafa Kaçmaz, Ali Ekber Çiçek adına bir vakıf veya müze kuracaklarını da sözlerine ekledi. Kaçmaz, programın hazırlanmasında büyük emek harcayan Sevval Akbaba ve Ebru Çiçek’e de teşekkür etti.
Anma programında, Belkıs Akkale, Güler Duman, Arif Sağ, Emre Saltık, Aysun Gültekin, Arzu Şahin, Taner Özdemir ve bir çok sanatçı Ali Ekber Çiçek’in türkülerini seslendirdi.
Programda Ressam Mehmet Özen tarafından Ali Ekber Çiçek’in ‘Haydar Haydar’ isimli türküsünün resmi de yapıldı.
Anma programı, etkinliğinin hazırlanmasına katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardından son buldu.
Programa, Çalışma eski Bakanı Mustafa Kul, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli, Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Oral, Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden, Sanatçı Erkan Can, Metin Uca ile Ali Ekber Çiçek’in dostları ve sevenleri katıldı.
Ali Ekber Çiçek kimdir?
1938 yılında Erzincan’da doğan Ali Ekber Çiçek, 35 yıllık sanat hayatında 400’den fazla türkü derledi.
1939 Erzincan depreminde babasını kaybeden Çiçek, TRT’nin açtığı sınavı kazanarak, Muzaffer Sarısözen döneminde TRT Ankara Radyosu’na ve Yurttan Sesler Korosu’na girdi. “Ağlama Gözlerim Mevlam Kerimdir”, “Derdim Çoktur Hangisine Yanayım”, “Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare”, “Sabahtan Uğradım Ben Bir Figana”, “ Haydar Haydar” gibi unutulmaz türkülere imza atan Çiçek’in TRT arşivlerinde 54 kaseti bulunuyor.
Yakalandığı hastalığa yenik düşen Ali Ekber Çiçek, 2006 yılında, 71 Yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!