Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 20:18

- "Bugünkü dünyada esas olan, hukuk önünde hesap sormanın ve vermenin ötesinde toplumun önünde hesap verme bilincidir'' - ''Vatandaşımıza soruyoruz, 'Mutlu musunuz, değil misiniz?' diye. Orada Elazığ, Türkiye ortalamasının bir miktar altında. Türkiye ortalaması yüzde 59, Elazığ yüzde 52 yani olması gereken yerde değil''

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bugünkü dünyada esas olan, hukuk önünde hesap sormanın ve vermenin ötesinde toplumun önünde hesap verme bilincidir'' dedi.

Yılmaz, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Valilik, Belediye, Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Elazığ Kalkınma Kurultayı 2'nci Birleşim Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bu çalışmayı Ankara'da veya başka yerde oturup masa başında yaparak "Elazığ için öncelikli sektör bunlardır" demediklerini, bunu Elazığlıların belirlediğini söyledi.

Geçmişte planlamaların belirli merkezlerden gerçekleştirildiğini hatırlatan Yılmaz, "Şimdi artık Türkiye demokratikleşiyor, planlama da demokratikleşiyor. Aslında bu anlayışla birçok kurum kurduk. Kalkınma Ajanslarımız, Kırsal Kalkınma Ajanslarımız, birçok kuruluşumuz, artık merkezden değil yerinde çalışıyor. Onlar da bu yerel dinamiklerin, aktörlerin bir araya gelip ortak geleceklerini şekillendirmelerine destek ve yardımcı oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yılmaz, toplantıda, sektör izleme komitelerinin imza töreninin yapıldığını belirtti.

İmzaları atanların başarılı olmasını dileyen Yılmaz, "Bugünkü dünyada esas olan, hukuk önünde hesap sormanın ve vermenin ötesinde toplumun önünde hesap verme bilincidir. Sonuçta yöneticiler, toplumdan bir yetki alıyor. Demokratik ortamlarda, bunun gereğini yerine getirip getirmediklerini de toplumun takip etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

- ''Elazığ'ın, hak ettiği ölçüde bir morale sahip olmadığını düşünüyorum''

Hükümet olarak Elazığ'a önem ve öncelik verdiklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ortalaması ile bu ilin rakamlarını kıyasladı. Yılmaz, şunları kaydetti:

''Baktığınız zaman eğitimden memnuniyet, Elazığ'da yüzde 70,4; Türkiye'de yüzde 70. Türkiye ortalamasının bir miktarda olsa üstünde. Sağlıkta memnuniyet, Türkiye ortalamasından iyi. Türkiye'de yüzde 75, Elazığ'da yüzde 78. Ulaşımda Türkiye ortalamasıyla aynı, yüzde 76. Temel birtakım hizmetler bunlar. Durum bu iken 'mutluluk endeksi' dediğimiz bir şey var. Burada vatandaşımıza soruyoruz, 'Mutlu musunuz, değil misiniz?' diye. Orada Elazığ, Türkiye ortalamasının bir miktar altında. Türkiye ortalaması yüzde 59, Elazığ yüzde 52 yani olması gereken yerde değil. Kamu hizmetlerinden memnuniyet fena değil. Orada bir problem gözükmüyor doğrusu. Bu durumun sebeplerinin başka yerlerde aranması ve üzerinde durulması gerekiyor. Elazığ'ın hak ettiği ölçüde bir morale sahip olmadığını düşünüyorum doğrusu. Moralimiz, olması gereken noktada değil. Bunun sebepleri üzerinde belki birlikte düşünmemiz lazım. Daha fazla heyecana, morale ihtiyacı var Elazığ'ın. İşte bu çalışmaların bu anlamda çok değerli olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz, Kalkınma Kurultayı ile ilgili çaba gösterenlere teşekkür etti.

Yapılacak çalışmalara, Kalkınma Bakanlığı olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini bildiren Yılmaz, "İmza atmadım ama sözlü olarak ifade etmek istiyorum; elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Yeter ki anlamlı, kaliteli projeler olsun. Biz de Elazığ ile bu yolu yürüyeceğiz. 'İnsan odaklı bir kalkınma' diyoruz. İnsan için ve insanla birlikte kalkınma. Bu perspektif içinde sizlerle Elazığ'ın belirlediği bu önceliklere biz de hizmet etmeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!