FÜ Hastanesi'ne 4 boyutlu ultrason cihazı alındı

Güncelleme Tarihi:

FÜ Hastanesine 4 boyutlu ultrason cihazı alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 14:42

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'ne 4 boyutlu ultrason cihazı alındığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, FÜ Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na alınan 2 adet 4 boyutlu, renkli doppler ultrason cihazları ile daha kaliteli hizmet sunulacak.

4 boyutlu ultrason cihazı ile diğer ultrasonlara göre daha erken dönemde bebeğin cinsiyeti belirlenebilecek, down sendromu, yarık damak, yarık dudak, eksik parmak, beyin ve omurilik sebepli rahatsızlıkların erken tanısı konulabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hastane Başhekimi Prof. Dr. M. Said Berilgen, vatandaşlara her zaman en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Geleneksel iki boyutlu ultrasonografide bebeğin el ve ayak parmaklarını tam anlamıyla değerlendirebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Ense kalınlığı ölçümüyle görülen down sendromu bu cihazla 3. ayda taranabilmektedir. Tetkik esnasında bebeğin anne ve babası, aynen bir televizyonda film izler gibi bebeğinin yüzünü görebilmekte, ağız açıp kapatmasını, esnemesini, gülmesini ve gözlerini kapatmasını seyredebilmektedir. 4D ultrasonlar geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra hem renkli doppler hem de 3 boyut özelliğini birlikte içermesiyle bebek heyecanı yaşayan ailelere üçüncü aydan itibaren cinsiyeti öğrenme ve renkli fotoğraflarını alma fırsatı da sağlamaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!