Elazığ'da iki köyün ismi değişti

Güncelleme Tarihi:

Elazığda iki köyün ismi değişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:03

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Keban ilçesine bağlı Pınarlar ve Sivrice ilçesine bağlı Düzbahçe köyünün ismi talep üzerine değiştirildi.

Düzbahçe köyü muhtarı Şahin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında Haftasar olarak bilinen köyün eski ismini yeniden alması için köy sakinlerinden yoğun talep aldıklarını belirti. Bunun üzerine yetkili kurumlara başvurduklarını dile getiren Taş, isim değişikliğinin İçişleri Bakanlığının onayı ile gerçekleştirildiği kaydetti.

Köylerinin eski ismine kavuşmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını söyleyen Taş, "Düzbahçe ismini kimse benimsemedi. Köyümüzü bilenler de zaten eski ismiyle bilir. Köyümüzün asıl isminin iade edildiği için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Pınarlar köyü muhtarı Kamber Can ise nisan ayında köylerinin eski ismi olan "Nimri"nin iadesi için kaymakamlığa başvurduklarını ve gerekli incelemelerin ardından İçişleri Bakanlığının 9 Aralık 2014'te verdiği onay doğrultusunda ismin değiştirildiğini aktardı.

Haberin Devamı

Köylerinin 500 yıl boyunca Nimri olarak bilindiğini fakat zamanla Pınarlar köyü olarak değiştirildiğini anlatan Can, "Köyümüzün tekrardan Nimri olarak anılacak olması gurur verici. Yapmış olduğumuz bu girişime destek veren, köyümüzün tarihten gelen isminin iadesini sağlayan herkese köyüm ve Nimrili olan herkes adına teşekkür ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!