Yunan sınırındaki İpsala’da bayram kuyruğu (3)

Güncelleme Tarihi:

Yunan sınırındaki İpsala’da bayram kuyruğu (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 15:01

Yunan sınırındaki İpsala’da bayram kuyruğu (3)

Haberin Devamı

KAPIKULE'DE DE KUYRUK VAR
Türkiye'nin çeşitli kentlerinden bayram tatillerinde yurt dışında geçirmek isteyenler Kapıkule Sınır Kapısı'nda 1 kilometreye varan otomobil kuyruğu oluşturdu.
Avrupa ülkelerinde tatillerini geçirmek için araçlarıyla, Kapıkule Sınır Kapısına gelen yolcular çıkışta yoğunluk yaratırken, yurtdışında çalışan Türk işçilerinin de yurda girişleri devam ediyor. Yurtdışına çıkış için gelen ve Bulgaristan’da akrabalarının yanına giden soydaşlar gümrük işlemlerin geç yapılmasından şikâyetçi.
Avusturya’dan memleketi Yozgat’a gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte giriş yapan Hasan Seyirder, Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında yoğunluk olduğunu söyledi. Almanya’dan yaz tatilini geçirmek memleketi Balıkesir’e gideceğini anlatan Ramazan Kaygısız, gümrük kapılarında yaşadığı sıkıntılardan dolayı yolculuğunun yorucu geçtiğini söyledi. Yaklaşık 3 saattir Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda bekledikten sonra ülkeye giriş yaptığını anlatan Kaygısız, Türkiye’de işlemlerin yavaş yapılmasından şikayetçi oldu.  Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Türk işçilerin gelişlerinde önümüzdeki günlerde yoğunluk yaşanacağını beklediklerini bildirdi. 

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!