Romanlara, 'Kamu hizmetlerine erişim' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Romanlara, Kamu hizmetlerine erişim eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 15:34

Romanlara, 'Kamu hizmetlerine erişim' eğitimi

Haberin Devamı


Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülen 'Güvenli Yarınlar' AB projesi kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik Kamu Hizmetlerine Erişim Eğitimi verildi. Dernek Başkanı Turan Şallı, 'Vatandaşlarımız devletin sağladığı sosyal yardımlardan yararlanmalılar. Ancak devletin buradaki amacı vatandaşın devlete olan ihtiyacını azaltmak olmalıdır"  dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, Edirne Valiliği desteği ile hazırladığı Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Yardımlar Dairesinin "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programı kapsamında "Güvenli Yarınlar" projesinde kapsamında çoğunluğu Roman olan katılımcılara Kamu Hizmetlerine Erişim Eğitimi verildi. Devecihan Kültür Merkezi'nde yapılan eğitim seminerinde Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı uzmanlar, sosyal yardımların ne olduğu ve nasıl başvurulacağı konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitimdeki asıl amacın yoksul bireylerin sosyal yardımlara ulaşılabilirliği üzerinde olurken, Şallı, bireylerin özgüvenlerinin yaratılarak kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Sosyal devlet anlayışıyla sağlanan yardımlara nasıl başvuracaklarını anlatan Şallı, "Yürüttüğümüz proje kapsamında her ne kadar istihdama yönelik çalışmalar yapmışsak da sosyal entegrasyon anlamında devletimizin dezavantajlı gruplara yönelik yapmış olduğu sosyal yardımlar ve bu sosyal yardımlara erişilebilirlik noktasında kadınlarımıza yönelik seminer düzenledik. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün bize sağladığı uzmanla birlikte kadınlarımıza bu alandaki çalışmalar anlatıldı. Kadınlarımıza bu konuda bir bilgilendirme toplantısı yapmış olduk. Projemizde sosyal entegrasyonda olduğu için dezavantajlı gruplarımızın sosyal yardımlara ulaşılabilirliği açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Birey ilk olarak kendisine öz güven yaratmalı. Bizim buradaki temel amacımız vatandaşlarımızın devletin sosyal imkanlardan yararlanması lazım. Burada sosyal imkanlardan yararlanmaktan daha ziyade bu kişilerin kendi ayakları üstünde durmalıdır. Sosyal devlet var olmalıdır ancak devletin buradaki amacı vatandaşın devlete olan ihtiyacını azaltmak olmalıdır" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!