Roman bebeğe mezar yeri verilmediği iddiası

Güncelleme Tarihi:

Roman bebeğe mezar yeri verilmediği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 17:29

- Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı: -"Paris’in güneyinde Champlan bölgesinde yaşamını yitiren iki aylık Roman bebeğe mezar yeri verilmemesi Fransa için utanç vericidir"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, paralı olduğu için ölen 2 aylık Roman bebeğe mezar yeri verilmemesini kınandıklarını bildirdi.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Paris’in güneyinde Champlan bölgesinde yaşamını yitiren iki aylık Roman bebeğe mezar yeri verilmediği haberlerini basından öğrendiklerini belirtti.

Bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Şallı, şunları kaydetti:

"Champlan bölgesinde yaşamını yitiren iki aylık Roman bebeğe mezar yeri verilmemesi Fransa için utanç vericidir. Demokrasi, temel haklar ve özgürlükleri her zaman savunmaları samimiyetsizliğini, ırkçılık yaptığının göstergesidir. İnsan haklarının en güçlü savunucusu olan bu ülkenin Champlan Bölgesi Belediye başkanı Christian Leclerc, konunun basında yer alması sonucunda bölgede mezar alanlarının giderek azaldığını, önceliğin vergi verenlere ait olduğunu söylemiş."

Haberin Devamı

Şallı, yaşananların, Romanlara yönelik ırkçı yaklaşımının göstergesi olduğunu aktardı.

Fransa’da yaklaşık 20 bin Romanın yaşadığını ifade eden Şallı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çoğu en temel hakkı olan haklardan yararlanamayıp, toplama kamplarına dönüştürülmüş alanlarda yaşam savaşı verirken, yoksulluk içinde bulunan bu Roman ailenin özel cenaze şirketine yönlendirilmesi insanlık onuruna yakışmadığı gibi Fransa’ya da yakışmamıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!