Lise öğrencilerine Kore kültürü tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerine Kore kültürü tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 16:56

Lise öğrencilerine Kore kültürü tanıtımı

Haberin Devamı

Jale AVYÜZEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de Kore ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 60’ncı yılı nedeniyle düzenlenen etkinlilerde lise öğrencileri geleneksel kıyafetleri giyip, ddakji kağıt katlama oyunu ve yelpaze boyaması yaparak Kore kültürünü tanıdı.

Yaşayarak Öğrenme Merkezi (YAŞÖM) tarafından sürdürülen Türkiye ile Kore Cumhuriyeti’nin 60’ıncı kardeşlik yılı kutlamaları kapsamında ‘Okulumda Kore’ projesinin eğitimleri Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 2017 Kore-Türkiye Karşılıklı Kültür Yılı nedeniyle uygulanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla kültür alışverişi amaçlanan projede öğrenciler bir yandan hanbok kıyafetlerini giyip sergilerken, diğer yandan da Kore’ye ait çeşitli kültürel oyunlar oynadı.

Projenin Genel Koordinatörü aynı zamanda YAŞÖM’de eş koordinatörlüğü yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencisi Nihat Yücel, kültürel açıdan önemli bir etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Projemizde Kore Cumhuriyeti Büyükelçi Müşavirliğine yazmış olduğumuz ve kabul aldığımız bir proje. Projemiz Kore ve Türkiye arasında imzalanan kardeşlik ilişkilerinin 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle yapılıyor. Projemizin amacı, Kore kültürünün Türkiye’nin farklı coğrafyalarında tanıtılmasıdır. Projemizin içinde Türkiye’nin kültürü, savaş zamanında Kore’ye yaptığımız yardımlar, özelliklerimiz ve farklılıklarımız gibi konuların eğitimi var. Son günümüzde artık faaliyet açısından Kore’ye özgü geleneksel kıyafetlerin giyilmesi, yelpaze boyama ve kağıt oyunları gibi çeşitli aktivitelerle Edirne’den ayrılıyoruz. Şu anda çalışmalarımıza pilot il açısından Edirne’de başladık. Projenin çıktılarına göre projemizin devam etme ihtimali var. Yapılan çalışmaların Kore’de sergilenmesi planlanıyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!