Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de 8 kilometre TIR kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede 10, Hamzabeylide 8 kilometre TIR kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 16:50

Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de 8 kilometre TIR kuyruğu

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN / EDİRNE, (DHA) - YURT dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu. TIR sürücüleri Bulgaristan gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle her hafta sonu saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Bulgüristan'a açılan diğer kapı Hamzabeyli'de de TIR kuyruğunun 8 kilometreyi geçtiği belirtildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğümde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle her hafta sonu kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüleri tepkilerini dile getirirken, soruna çözüm bulunmasını istedi.
TIR sürücülerinden Sinan Şaşmaz dün geceden beri sırada beklediğini belirterek şöyle dedi:
"İtalya'ya yük taşıyorum ve Kapıkule'ye her geldiğimde kuyruk var. Geçen sefer de Bulgar gümrük görevlisine neden beklediğimizi sordum, tek kelime ile 'politika' diye cevap verdi. Yani bilerek yavaş çalıştıklarını anladık. Polise de sordum onlarda gülerek 'politika' diyorlar. Bize engel olmak için böyle yapıyorlar. Kuyrukların bir an önce bitmesi gerekiyor."
'BULGAR YAVAŞ ÇALIŞIYOR'
Bulgaristan gümrüğünden yakınan  bir başka TIR sürücüsü Nihat Özlem de her hafta kuyrukta beklediklerini ifade ederek, "Ben Polonya'ya yük taşıyorum. Geçen hafta 25 kilometreydi, bu hafta 10 kilometre kuyruk var. Sürekli bekliyoruz, sıralarda ömrümüz geçiyor. Bulgaristan'da sorun var, Türk gümrüklerinde sıkıntı çekmiyoruz. Bulgar yavaş aldığı için biz kuyrukta bekliyoruz. Her hafta bekliyoruz" diye konuştu.
Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli'de ise TIR kuyruğu 8 kilometreyi geçti. Sürücüler yol kenarındaki bekleyişini sürdürüyor.
2 GÜNDE 4 BİN 314 TIR İŞLEM GÖRDÜ
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 2 günde Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 4 bin 314 TIR'ın giriş-çıkış işlemi yapıldı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 1407 TIR giriş yaparken, 1540 aracın da çıkış işlemi yapıldı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 643 TIR Türkiye'ye giriş yaparken, 724 TIR çıkış yaptı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!