İsveçli Türk asıllı bakan, Romanlarla görüştü

Güncelleme Tarihi:

İsveçli Türk asıllı bakan, Romanlarla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 11:55

- İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan, çeşitli temaslar için geldiği Türkiye'de Roman dernekleri başkanları ile görüştü

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan, çeşitli temaslar için geldiği Türkiye'de Romanlarla da görüştü.

Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk asıllı İsveç Bakanı Kaplan'la İstanbul'da görüştüklerini söyledi.

Görüşmenin Sıfır Ayrımcılık Derneği'nin organizasyonunda olduğunu ifade eden Şallı, şunları kaydetti:

"Kaplan, Türkiye’de yaşayan Romanlar ile bilgi almak ve sorunlarını bizzat Roman dernek başkanlarının ağzından öğrenmek için Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus’la görüşme talebinde bulunmuştu. Bu çerçevede, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Roman aktivist Şadi Çatı ile birlikte görüşmeye katıldık.

Konuk bakana görüşmede, Türkiye’deki Romanlar'ın genel durumu ile birlikte Roman ve Roman gibi yaşayan grupların içinde yer alan Dom,Lom ve Abdal guruplarının da yaşadıkları sorunlar, kentsel dönüşüm sıkıntıları, eğitimle ilgili sorunlar anlatıldı. Roman çocuklarından kurduğumuz müzik grubu projemiz hoşuna gitti ve destek olacağını söyledi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!