İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bornovalı: "Kokartsız Rehberlik Yapanlar Sahtekardır"

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bornovalı: Kokartsız Rehberlik Yapanlar Sahtekardır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 17:06

İSTANBUL REHBERLER ODASI SEDAT BORNAVALI

İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bornovalı, kokartsız rehberlik yapanların sahtekarlık yaptığını söyledi.
Bir program dolayısıyla Edirne’de bulunan İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bornovalı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kokartsız çalışanlar için "Rehber gibi yaparak insanları kandırıyorlar" şeklinde konuşan Bornovalı, "Alan rehberliği diye bir kavram bile yok. Alan kılavuzu diye bir şey bir ara ortaya koymuşlardı, bunun da hatalı olduğu ortaya çıktı. Devlet bu yanlıştan döndü zaten. Şu anda Çanakkale’deki de yokluk durumunda tümüyle yasal dayanağı olmayan bir şey. Bir yeri gezdirme ve tanıtma işlevi tümüyle kanunla turist rehberlerine bırakılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırmaları gerekir bu kişilerin. Şimdi ben gazeteciyim diyerek, herhangi bir basın kurumuyla bağlantım yoksa muhabirlik yapmak olmuyorsa bu da öyledir. Her mesleğin belirli bir çizgisi vardır. O sınırların dışında kalırsa bu insan sahtekardır" dedi.
Son 3 yıldır mesleğin çizgilerinin kanunla belirlendiğinin altını çizen Bornovalı, bu kanunların dışında kalanları sahtekar olarak diye nitelendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!