"İş-Kur Kariyer Günleri"

Güncelleme Tarihi:

İş-Kur Kariyer Günleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 10:57

- Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, TÜ Edirne Teknik Bilimler MYO öğrencilerini iş adamlarıyla buluşturdu

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, "İş-Kur Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda öğrenciler, iş adamlarıyla bir araya geldi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, etkinliğin açılışında, amaçlarının öğrencilere iş piyasasıyla ilgili bilgi vermek, öğrencileri çalışma hayatını hazırlamak, staj ve mezuniyet sonrasında istihdam imkanlarıyla ilgili bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Kurum hizmetleriyle ilgili bilgi vererek, öğrencilere niteliklerini iş gücü piyasasına uygun hale getirmelerinin önemini anlattıklarını ifade eden Çildam, etkinliğin verimli geçmesini temenni etti.

Programda daha sonra İş-Kur personeli tarafından iş arama teknikleri hakkında bilgi verildi, Kartaltepe Mensucat Fabrikası Müdürü Makine Mühendisi Nadir Kartal, tekstil sektöründe makine teknikerlerinin rolü ve sektörün makine tekniklerinden beklentilerini anlattı.

Haberin Devamı

Gazdaş Trakya Gaz Dağıtım AŞ Edirne İşletme Müdürü Makine Mühendisi Cumhur Pekdemir ise doğalgaz sektöründe makine teknikerlerinin rolü hakkında sunum yaptı.

Programda, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı ve Tetik Makine-Enerji Şirketi sahibi Yaver Tütik, KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi KOBİ Uzmanı Gülden Uslu da çeşitli konularda bilgi verdi. Ayrıca öğrenciler stantları ziyaret etti.

Kariyer Günlerinin açılışına, Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Şengül Çildam, Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin İnce de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!