Girişimcilere Eğitim Verildi

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere Eğitim Verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 16:42

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE KATILAN KURSİYERLERİN EĞİTİMLERİ TAMAMLANIYOR.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nde sona gelindi.
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) ile KOSGEB Edirne İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlanıyor. Eğitime katılanlara KOSGEB tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verilecek. Sertifika sahibi girişimci adayları yeni işyeri kuracakları zaman hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB’e başvurduklarında 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi imkanına hak kazanacak.
Düzenlenen girişimcilik eğitimleri ile girişimci adaylarına KOSGEB’in imkanlarından yararlanma fırsatı sağlandığını belirten EDESOB Emin İnağ, “Edirne ekonomisine katkı sağlayacak, güzel fikir sahibi girişimci adaylarımıza KOSGEB Edirne İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledik. Yeni bir işyeri açacak olan girişimcilere önemli olanaklar sunan KOSGEB Edirne İl Müdürümüz Sayın Bedri Döngel’e de tüm girişimci adaylarımız adına teşekkür ederim. Düzenlediğimiz eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimcilerimizin aldıkları eğitimin katkısı ile ticari hayatlarında başarılı olacaklarına inanıyorum. Özellikle katılımcılarımızın bayan girişimci ağırlıklı olması bizleri daha da sevindirmiş olup, bayanlarımızın da ekonomide yer almaları Edirne’mizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
“KOSGEB OLARAK BİZ DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
KOSGEB İl Müdürü Bedri Döngel de, EDESOB ile işbirliği halinde düzenledikleri KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonucunda belge almaya hak kazanan girişimcileri KOSGEB olarak destek olacaklarını belirtti. Döngel “KOSGEB olarak Edirne’de faaliyet gösteren ticaret erbaplarına destek oluyoruz. Belirlenen destek programları çerçevesinde KOSGEB olarak bizde elimizi taşın altına koyuyoruz. EDESOB ile işbirliği halinde düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile bitirip, Müdürlüğümüze iş planlarını sunacak girişimcilerimize destek olacağız” diye konuştu.
EDESOB, KOSGEB İl Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne değişik yaş gruplarından toplam 83 kişi başvurdu. Yapılan mülakat sonrası, aralarında öğretmen, ziraat mühendisi, gazeteci, emekli, işsiz ile değişik meslek gruplarından 25 kişi düzenlenen kursa katılmaya hak kazanarak eğitime katıldı.
Kurs, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ndeki konferans salonunda Eğitmen Yasin Akkuş önderliğinde yapıldı. Girişimcilerin desteklenmesi ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla düzenlenen kursta Eğitmen Akkuş, kursiyerlere, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile hibe ve krediler hakkında bilgilerini aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!