Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya’daki Ayçiçek Arazilerini İnceledi

Güncelleme Tarihi:

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya’daki Ayçiçek Arazilerini İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 11:33

TRAKYA BÖLGESİNDEKİ EKİLİ ARAZİLERİ GEZEN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRÜ MEVLÜT GÜMÜŞ (SOLDAKİ), GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ORHAN SARI (SAĞDAKİ) VE İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HÜSEYİN BOYALIK (ORTADAKİ) İLE AYÇİÇEĞİ ARAZİLERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Edirne’nin Keşan ilçesinde ayçiçeği ekili alanlarda incelemelerde bulunarak, bölgedeki üretimle ilgili bilgiler aldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı ile birlikte ilçeye gelen Gümüş’ü, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Boyalık, Adnan Vural, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday karşıladı.
Trakya Bölgesi’ndeki ekili tarım ürünlerini yerinde görmek ve incelemek üzere bölgeye geldiğini belirten Mevlüt Gümüş, Keşan’daki arazilerde inceleme yapacağını, daha sonra da Tekirdağ’a gideceğini söyledi.
"1 MİLYON 688 BİN TON AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ BEKLİYORUZ"
Keşan’da Orhaniye ve Akhoca köylerindeki ayçiçeği ile çeltik ürünlerini yerinde göreceğini kaydeden Gümüş, iki gündür Trakya’daki ürünleri incelediğini, ürünleri verimli ve kaliteli bulduğunu söyledi. Ayçiçeği hasadının 15-20 gün içerisinde başlayacağını kaydeden Mevlüt Gümüş, "Bu yıl inşallah Türkiye genelinde yağlık ve çerezlik olmak üzere 1 milyon 688 bin ton ayçiçeği üretimi bekliyoruz. Çiftçimiz memnun. İnşallah hayırlısı olur" şeklinde konuştu.
"SÖZLEŞMELİ ÜRETİM YAPANA DEKARDA 15 TL DESTEK VERİYORUZ"
Sözleşmeli ekimdeki desteklemeden de bahseden Gümüş, "Geçen sene kilogramda 24 kuruş olan prim desteğini bu yıl 30 kuruşa çıkarttık. Dün itibarı ile Edirneli çiftçilerimizin hesabına 12,6 milyon TL prim ödemesi yapıldı. Çiftçilerimiz hafta sonları dahil banka ATM’lerinde paralarını çekebiliyorlar. Yağlı tohumlu bitkilerde prim desteğinin yanında sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimize dekara 15 TL destek veriyoruz. Bu da üreticimize ilave bir destek olmuş oluyor. Sözleşmeli ekilişe rağbet giderek artıyor. Üretici için sözleşmeli ekiliş daha iyi olur" dedi.
Gümüş, ayrıca Trakya’nın kanola ve aspir üretiminde önemli bir bölge olduğunu belirterek, verilen desteklerle Trakya’da bu ürünlerin üretiminin artmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
KÖYLÜLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Gümüş, beraberindekiler ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü binasını ziyaret etmesinin ardından Keşan’dan ayrılarak Orhaniye ve Akhoca Köyü’ne giderek çiftçilerle sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!