El işi süpürgeler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

El işi süpürgeler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 14:29

El işi süpürgeler görücüye çıktı

Haberin Devamı

 

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin öncülüğünde devam eden AB projesi kapsamında kentin geleneksel zanaatı arasında yer alan aynalı süpürge ve sepet örücülüğü kurslarına katılan Roman kadınlar, ürünlerini pazara çıkararak satış yapmaya başladı.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, Edirne Valiliği desteği ile hazırladığı Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Yardımlar Dairesinin "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programı kapsamında "Güvenli Yarınlar" projesinde yer alan Roman kadınlar, yaptıkları ürünlerin tanıtımını ve satışını yapmaya başladı. 
Kentte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda kendilerine ayrılan stantta satış yapan kadınları ziyaret eden Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri DerneğiBaşkanı Turan Şallı, "2016 yılının Kasım ayında başlayan projemiz Ekim ayı itibariyle sona erecektir. Bu projemizin amaçları içerisinde olan dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdama erişebilirliği açısından Güvenli Yarınlar projesinde üretilen ürünlerimizi bugün Ulus Pazarında hem tanıtım hem de satış anlamında bir çalışma başlattık. Bizim temel amacımız yürütmüş olduğumuz projenin sürdürülebilir olması içerisinde mücadeleye devam edeceğiz.Projenin kurs süresi bitti ama biz yine atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün buradaki ürünler projenin dışında yapılan ürünlerdir. Romanlarımızın iş aşı olsun mutlu olsunlar diye daha iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kurulan standı gezerek kadınlara destek olmak için süpürge satın alan İŞKUR Müdürü Şengül Çildam, kadınların iş hayatında yer alması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çildam, "İŞKUR mesleği olmayanlara, mesleğini geliştirmek ve değiştirmek isteyenlere yönelik meslek edindirme kursları düzenliyor. Bunun yanında geleneksel mesleklere yönelik kurslar da düzenliyoruz. Biz de süpürgecilik ve sepet örücülüğü kursunu düzenledik. Kadınlarımız kurslara katıldı. Bir başarı elde ettiler. Başarı elde eden kadınlarımız bugün burada ürünlerini satmaya başladılar. Bu bir adımdır. Amacımız kadınlarımızın bir üründen gelir elde etmeleri, aile bütçelerine katkı sağlamaları ve iş hayatı içinde yer almalarıdır" dedi.

Kursa katılarak mesleğin inceliklerini öğrendiğini ve satış yaparak aile ekonomisine destek olmak istediğini vurgulayan kursiyer Emel Kızılcıgöz, "Kursta öğrendiğimiz bilgilerle ürünlerimizi yaptık. Burada hem sergi yapıyoruz hem de satış yapıyoruz. Biz mutfak ihtiyacımızı karşılamak ve evimize katkı sağlamak istiyoruz. En azından parasız kalmayacağız" diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!