Edirnespor'un "zorlu" Avrupa hedefi

Güncelleme Tarihi:

Edirnesporun zorlu Avrupa hedefi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 12:44

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor, 3 yıl önce kısıtlı imkanlarla kurulmasına karşın şimdi Avrupa liglerini hedefliyor - Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Boyacıoğlu: - "İlk resmi maçımıza çıktığımızda üç seyirciyi görünce 'Bu işi yapmasam daha iyi olur' dedim kendime. Daha sonra takıma ve oyuncularıma güvendim. Sabırla mücadele ettik. Şimdiyse dünya devlerine karşı mücadele ediyoruz"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Trakya'nın ilk kadın basketbol takımı Edirne Belediyesi Edirnespor, 3 yıl önce kısıtlı imkanlarla kurulmasına rağmen, yükseldiği birinci ligin ardından artık Avrupa liglerini hedefliyor.

Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımı üç yıl önce İstanbul'da kurduklarını söyledi.

İmkanları kısıtlı olmasına rağmen mücadelelerini sürdürerek Türkiye Kadın Basketbol Ligi'ne yükseldiklerini anlatan Boyacıoğlu, şöyle konuştu:

"Kulüp ailem, oyuncular çocuklarım oldu. Şunun unutulmaması gerekir, şeffaflık ilkesiyle hareket edildiği zaman başarı aynı oranda çoğalacaktır. Oyuncularımın gün geçtikçe mutlu olduklarını yüzlerinde gördüm. Ekibinizdeki insanlar mutluysa hep birlikte gelişiyorsunuz ve başarı kendiliğinden geliyor."

Haberin Devamı

Boyacıoğlu, Kadın Basketbol Ligi'nde başarısını dünya çapında duyurmuş Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlara karşı mücadele ettiklerini vurguladı.

Geçen hafta Avrupa şampiyonu ve Türk basketbolunun son şampiyonu Galatasaray'ı ağırladıklarını aktaran Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

"Bin 500 kişi civarında seyircimiz vardı. Coşkulu ve huzurlu bir maç geçirdik. Takımın bugünkü durumu gördükçe aklıma geliyor. İlk resmi maçımıza çıktığımızda üç seyirciyi görünce 'Bu işi yapmasam daha iyi olur 'dedim kendime. Daha sonra takıma ve oyuncularıma güvendim. Sabırla mücadele ettik. Şimdiyse dünya devlerine karşı mücadele ediyoruz. Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemliydi. Onların katkısıyla buraya geldik. Şimdi de takımımızın adını Avrupa'da duyurmak istiyoruz."

- Uluslararası salon projesi

Boyacıoğlu, Türkiye ve Edirne'ye Türk basketbolunun örnek gösterileceği bir salon kazandırmak istediklerini söyledi.

Kadın basketbolu altyapısına sporcu yetiştirmek istediklerini aktaran Boyacıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki kadın basketbolunun geleceği için bu konulara özen göstermek gerekli. Bu konuları da Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sürekli görüşüyoruz. Takımın bu denli tanınır olması ve gelişmesinde Gürkan'ın da katkıları büyüktür. Yunanistan ve Bulgaristan'dan da takımlar zaman zaman Edirne'ye karşılaşma için geliyorlar. Şu an oynadığımız salon yetersiz kalabiliyor. İlerideki maçlarımız için uluslararası salon projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!