Edirneli ciğerciler, 'Dünya Tava Ciğer Günü' istiyor

Güncelleme Tarihi:

Edirneli ciğerciler, Dünya Tava Ciğer Günü istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 15:53

Edirneli ciğerciler, 'Dünya Tava Ciğer Günü' istiyor

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE  Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nin 5'inci olağan genel kurulunda mevcut başkan Bahri Dinar tek listeyle girdiği seçimde güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Dinar, marşı ve Guinness rekoru olan Edirne'nin eşsiz lezzeti için artık Dünya'da Tava Ciğer Günü ilan edilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurul divan kurulunun seçiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Genel kurulda, yönetim, denetim ve bütçe raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Raporların ibra edilmesinin ardından olağan genel kurula aday olan liste açıklandı.  Mevcut Başkan Bahri Dinar'ın tek listeyle girerek yeniden güven tazelediği genel kurulda derneğin yönetim kurulu 
Bahri Dinar, Arif Meriç, Selahattin Kalıpçinden, M. Kemal İmrak ve Saim Türk; Denetim Kurulu: Recep Turan, Nedim İşcan ve Barış Zihir'nden oluştu.

Genel kurulun ardından dernek binasının önünde bir de kutlama gerçekleştirildi. Edirne'nin Guinness Rekorlar kitabına giren devasa tavanın temsili mini versiyonunun da getirildiği kutlamada Dernek Başkanı Bahri Dinar ve üyeler Roman havaları eşliğinde oynadı. Eğleneceye caddeden geçen vatandaşlar da katılırken renkli görüntüler ortaya çıktı. Derneğin artık sadece Türkiye'de değil dünyada da tanınan bir dernek olduğunu söyleyen Bahri Dinar, "Derneğimiz artık sadece Türkiye'de değil, basın aracılığıyla dünya tarafından tanınan bir dernektir. Yaptığımız çalışmaları artık bütün dünya tanıyor. Dernek olarak 2 ay önce Japonya'ya program çektik. Bundan sonra bir tık daha ileriye gidiyoruz. Tava ciğerin her yıl Edirne Belediyesi tarafından festivali yapılıyor, tapusu bizde, dünyanın en büyük tavası Guinness rekorlar kitabına girdi. Bundan sonra Dünya Tava Ciğer Günü'nün ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Dünya Tava Ciğer Günü için çalışmalara hemen başlayacaklarını ifade eden Dinar, "Yarından itibaren ilk toplantımızda karara bağlayacağız ve çalışmalarımıza başlayacağız. Dünyada hamburger günü var. Tarihimizi önümüzdeki toplantıda belirleyeceğiz. Marşını, festivalini tamamlamış ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş, coğrafi işareti olan tava ciğerin dünyadaki bir günde Dünya Tava Ciğer Günü ilan edilmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalara başlayacağız" dedi. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!