Edirne'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Edirneden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 13:35

- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü "10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası" düzenledi

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü "10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası" düzenledi.

Kamp Eğitim Merkezi Satranç salonunda düzenlenen turnuvaya 34 kişi katıldı.

Turnuvanın piyon kategorisinde, Ali Deniz Biçer birinci, Ali Efe Doğan ikinci, Egemen Güleş üçüncü, Furkan Suçin ise dördüncü oldu.

Fil kategorisinde ise Azra Özdemir birinci, Numan Çevik ikinci, Burak Suçin üçüncü ve Saitcan Ada dördüncülük elde etti.

-Gençlik Merkezi üyelerinin binicilik heyecanı

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, üyeleri için eğiticiler eşliğinde at binme etkinliği gerçekleştirildi.

At binmenin gençlerin hayata hazırlanmalarında çok önemli olduğu, kişinin öz güven kazanarak zorluklara karşı daha iyi mücadele etmeyi öğrendiğini ifade eden uzmanlar, konuya ilişkin gençlere bilgi verdi.

Haberin Devamı

Eğlenceli bir gün geçiren gençler, öz güven sahibi olmaları, etkili iletişim kurmaları, tanışıp kaynaşmaları için düzenlenen etkinlikte ata da bindi.

- Büyükbaş hayvanlarda "döllenme" problemi

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, hayvanlarda son yıllarda döl tutturma problemleri yaşadıklarını belirtti.

Suiçmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmalarda hayvanlara yapılan tohumlamada azalış gözlemlediklerini söyledi.

Sorunun üreticiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Suiçmez, şunları kaydetti:

"2011 - 2013 ve bu yıla baktığımızda, bu döl tutmama problemi büyük üretim kayıplarına neden olan bir durum. Edirne’de maalesef sıkıntılı bir durum söz konusu. Verilere göre 1. tohumlamada 2012 yılında yüzde 42’lik bir oran var 2012’de bu oran yüzde 39 2013’te yüzde 41 seviyesinde. Verilerimize göre 9 bin 400 inekten iki üç kere tohumlasak bile 5 bin 500 tane yavru alabiliyoruz. Geri kalan inekler kesime gitmek zorunda kalıyor. Burada ciddi bir verim kaybı oluyor. Bu konu uzun vadede araştırılması gereken sorun."

Haberin Devamı

Ayın zamanda AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi de olan Suiçmez, konuyu İl Genel Meclisinin kasım ayı toplantılarında da gündeme getirdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!