Edirne'de CHP'liler 'cinsel istismar' yasa teklifine karşı imza kampanyası başlattı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede CHPliler cinsel istismar yasa teklifine karşı imza kampanyası başlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 14:24

Edirne'de CHP'liler 'cinsel istismar' yasa teklifine karşı imza kampanyası başlattı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de CHP Gençlik Kolları Başkanlığı cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeye karşı çıkmak için imza kampanyası başlattı.
CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanlığı cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeye karşı çıkmak imza kampanyası başlattı. Trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde stant kuran CHP'liler üzerinde "Meclis'e sunulan kanun tasarısı, Türkiye'nin toplumsal yapısına ve evrensel insan hakları değerlerine uygun değildir. Tasarı hem çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak, hem de tecavüz mağdurunun tecavüzcüsüyle evlenmesine neden olacaktır. Kötü niyetli kişileri teşvik edecek bu değişiklik, cinsel istismar gibi bir sapkınlığı meşrulaştıracaktır. Bu nedenle aşağıdaki ismi yazılı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu düzenlemenin bir an önce geri çekilmesini istiyorum" yazılı dilekçelerin altında isim ve soyisimlerini yazarak imza attı. CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, toplanan imzaların TBMM'ye göndereceğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Çıkartılmak istenen tecavüzcüler ve çocuk istismarcılarıyla ilgili yasaya karşı gelmek için imza kampanyası başlattık. Söylenecek çok söz yok aslında, tecavüzcülerin ve çocuk istismarcılarının işlerini zorlaştırmak için değil, daha da kolaylaştırmak için çıkartılmak istenen bir yasadır. Tecavüzcüler bitmiyor ama bitirmemiz gerekiyor. Burada mağdur olan çocuklar ve gençlerdir. Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Biz topladığımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceğiz."
Kampanyaya imza atarak destek veren kadınlarda, yasanın çıkmasına karşı olduklarını ifade etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da partisinin başlattığı kampanya için imza vererek destek oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!