Edirne’de 11 polis ve 5 asker FETÖ’den gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de 11 polis ve 5 asker FETÖ’den gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 12:44

Edirne’de 11 polis ve 5 asker FETÖ’den gözaltına alındı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında albay, subay ve astsubayların da bulunduğu 5 askeri personel ile 11 polis memuru gözaltına alındı. İfade işlemleri tamamlanan 11 şüpheli polis elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edilirken, soruşturma kapsamında 2 askeri personelin arandığı belirtildi.
15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 11 polis memurunu gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan şüpheli polisler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı.
5 ASKERE FETÖ GÖZALTISI
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de albay, yüzbaşı, üsteğmen ve 2’si astsubay olmak üzere 5 askeri personeli FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına aldı. Şüpheli askerlerin evlerinde ve askeri birliklerinde de arama yapıldı. Soruşturma kapsamında 2 askeri personelinde arandığı belirtildi. Gözaltındaki askerlerin emniyet sorgusu sürüyor.
KIRKLARELİ’NDE GÖZALTI SAYISI 61’E YÜKSELDİ
Kırklareli’nde geçen Cuma günü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında dershane yönetici, çalışan ve öğretmenlerinde bulunduğu 25’i kadın 40 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyette ifade işlemleri süren şüphelilerin verdiği bilgilerle Kırklareli polisi Afyonkarahisar, Edirne, Denizli, İstanbul, Bitlis, Yalova, Van, Bursa ve Tekirdağ'da da eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 21 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltı sayısı 61’e yükselen Kırklareli’nde şüphelilerin ifade alma işlemleri sürüyor. Operasyon kapsamında hakkında 33 kişi daha aranırken, hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) kaçtığı tespit edildi. Soruşturma sürüyor.
Gözaltına alınan 40 şüphelinin evlerinde yapılan aramada hasta yatağında yatan FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen fotoğrafı ve altında şifa duası ile 1 dolarlık banknot ile kitaplar ele geçirilmişti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!