Edirne, Korunmaya Muhtaç Çocuklar İçin El Ele Verdi

Güncelleme Tarihi:

Edirne, Korunmaya Muhtaç Çocuklar İçin El Ele Verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 10:16

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI KURULUŞLARDA VE ÇOCUK EVLERİNDE KALAN KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN SOSYAL MORAL VE KÜLTÜREL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI, EĞİTİM DESTEĞİNİN SAĞLANMASI VE ÇOCUKLARIN TOPLUMA DAHA RAHAT ENTEGRASYONUNUN SAĞLANMASI AMACIYLA KURULAN “TUT ELİMİ EDİRNE” DERNEĞİNİN YEMEĞİ İL PROTOKOLÜNÜN VE VATANDAŞLARIN YOĞUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda ve çocuk evlerinde kalan korunmaya muhtaç çocukların sosyal moral ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim desteğinin sağlanması ve çocukların topluma daha rahat entegrasyonunun sağlanması amacıyla kurulan ’Tut Elimi Edirne Derneği’nin yemeği il protokolünün ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Çocuklara yardım sağlanması amacıyla düzenlenen yemeğe, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın eşleriyle beraber katıldığı yemekte Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’nun yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi, iş adamı ve siyasi partilerin temsilcileri yer aldı.
“ELLERİNDEN TUTARAK KÜÇÜK SEVGİ DOKUNUŞLARI YAPMAK EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”
Tut Elimi Edirne Derneği’nin tüm üyelerinin katılım gösterdiği yemeğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Avukat Şule Yörük, "Bizim inancımızda komşusu açken tok yatan bizden değildir düşüncesiyle yola çıktık. Çocuklarımızın tüm ihtiyaçları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılanmaktadır. Ancak bizler çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu aile şefkatinin yaşatmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve onların ellerinden tutarak küçük sevgi dokunuşları yapmak en büyük arzumuzdur" dedi.
ŞAHİN: “YAŞLISINA, ENGELLİSİNE, ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMAYAN BİR DEVLET, DEVLET SAYILMAZ”
Derneğin aynı zamanda isim babası olan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de yaptığı konuşmada, "Hepimiz bir zamanlar çocuktuk, bir çocuk dünyaya gelirken hangi anadan, hangi babadan, hangi ülkede, hangi ırktan dünyaya geleceği bizim elimizde değildir. Çocuk doğduktan sonra anne-babası yoksa artık onun sahibi devlettir. Bizler buradaki çocuklarımızın dertlerine derman olmak ve sosyal devletin birer parçası olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Kimsesizlerin kimsesi olmak için buradayız. Yurtlarda koğuş sistemindeki hizmet modeli sonlandırılmak üzeredir. Artık çocuklarımız koruyucu ailelerde ve çocuk evlerinde bakılmaktadır. Bu çocuklarımızı bağrımıza basmak için kadınlarımız bir araya gelerek ’Tut Elimi Edirne Derneği’ni kurmuştur. Çocuk evlerindeki çocuklarımızın ders başarıları 2-3 kat artmıştır. Aynı yaş grubundaki çocuklardan 6 tanesi bir evi paylaşırken, kardeşler ayrılmayarak bir arada yaşamaları sağlanmıştır. Yaşlısına, engellisine, çocuklarına sahip çıkmayan bir devlet, devlet sayılmaz. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar olarak onların hizmetindeyiz. Onların yüzü gülerse bizim de yüzümüz güler" diye konuştu.
Çocuk Evlerinde kalan çocukların dilekleriyle süslenen dilek ağacı büyük ilgi görürken Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük’ün katkılarıyla Sofya Büyükelçiliği, Burgaz ve Filibe Başkonsolosluğu’nun kermes için sağladığı ürünler büyük ilgi gördü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!