Davul-zurna Ekibinden Kırkpınar’a Davet

Güncelleme Tarihi:

Davul-zurna Ekibinden Kırkpınar’a Davet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 15:59

EDİRNE VALİSİ DURSUN ALİ ŞAHİN, DAVUL ZURNA EKİBİNİ AĞIRLARKEN

Bu yıl 654’üncüsü gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası başladı. 20 zurna, 20 davul ve şeften oluşan 41 kişilik Kırkpınar Davul Zurna ekibi, geleneksel Kırkpınar’a davet turlarına başladı. Ekip ilk davet ziyaretini Dursun Ali Şahin’e yaptı.
Edirne Belediye Başkanlığı önünde buluşan 41 kişilik Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, Kırkpınar’a davet turuna çıktı. Davul zurna ekibi ilk olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti. 654’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinleri Haftası dolayısıyla Kırkpınar’da görev yapacak olan davul-zurna ekibi, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e çiçek vererek valilik önünde mini bir gösteri yaptı. Vali Şahin, Kırkpınar davul-zurna ekibine teşekkür edip başarılar diledikten sonra bahşiş verdi.
Kırkpınar’da görev yapacak olan davul-zurna ekibine bahşiş veren Başkan Gürkan da, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı olmasını dileyerek "Kırkpınar Haftası ilimiz için önemli bir hafta. Kırkpınar’ın 654’üncü yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Dünyada emsali görülmemiş bir kutlama. Bu vesile ile ben tüm Edirnelileri Kırkpınar’a davet ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi.
Valilik önünde mini bir gösteri yapan ekip, Kırkpınar güreş havaları ve kahramanlık marşları çaldı. Davul Zurna Ekibi Şefi Salih Yanyacı ise, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 20 zurna ekibinin, 20 de davul ekibinin görev yapacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!