Çocuk Evlerindeki Bakım Personeline Eğitim Verildi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Evlerindeki Bakım Personeline Eğitim Verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 18:14

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ile Tut Elimi Edirne Derneği tarafından çocuk evlerindeki bakım personeline yönelik organize edilen Etkili İletişim Teknikleri Eğitiminin 2.Etabı gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimde, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine Bağlı Çocuk Evlerinde Lise ve Üniversite mezunu 26 Bakım Elemanına, çocuklar ile daha rahat iletişim kurulabilmesi adına kişisel gelişim uzmanı Gül Meltem Akcan tarafından Başarılı İletişim Tekniklerinin Anahtarı anlatıldı.
Programa Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tut Elimi Edirne Derneği Başkanı Avukat Şule Yörük, Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Yasemin Meral, Ayşegül Yörük, Gülşen Korkmaz, ve Neşe Pişkin katıldı.
Eğitimin açılışında konuşan Dernek Başkanı Avukat Şule Yörük, "Kendimizi, birbirimizi ve en önemlisi gençlerimizi daha iyi anlamak için neler yapabiliriz hakkında bilgimizi arttırmak için buradayız. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Derneğimizin iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz "Tut Elimi Akademi" eğitimlerimizden ikincisinde buluştuk. Akademi eğitimlerimizi destekleyen Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, enerjik sunumu ile bizim yaşamımızda yeni farkındalık sağlayan Gül Akcan Hanıma teşekkür ediyorum. Bu kadar aktif katılımlarınız bu projeye olan inancımızı arttırdı" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, bakım personellerinin çok kutsal bir alanda görev yaptıklarını ifade ederek, "Bizim en değerli varlıklarımız evlatlarımızdır. Başka meslek gruplarındaki insanların hataları telafi edilebilir. Örneğin bir terzi diktiği elbiseyi tekrardan dikebilir. Bir marangoz hatalı ürettiği ürünü düzeltebilir, yenisini yapabilir ama çocuklarımızı yetiştirirken bizim hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Etkili iletişim ve doğru davranış modelleri konusunda verilen bu eğitimi çok önemsiyorum. Bu alanda bizleri yalnız bırakmayan ve her türlü katkıyı sunan Tut Elimi Edirne Derneği üyelerimize ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki burada öğreneceğimiz çok şeyler var" ifadelerini kaydetti.
Akademik kapsamda gerçekleştirilen eğitiminin 3.Etabının 14 Aralık tarihinde gerçekleşeceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!