Başkan Gürkan: Kırkpınar, yağlı güreşin nirvanası, olimpiyatıdır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gürkan: Kırkpınar, yağlı güreşin nirvanası, olimpiyatıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 10:27

Başkan Gürkan: Kırkpınar, yağlı güreşin nirvanası, olimpiyatıdır

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- TÜRKİYE Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Bölge Sorumlusu Sait Temiz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi.
Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18-24 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni önceki yıllara göre daha ileriye taşımak, tarihinden gelen doğal yapısına dokunmadan geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda 2016 yılının Ocak Ayı’nda Kırkpınar’ın dünü, bugünü ve geleceğini konuşmak için Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bütün paydaşları ile bir araya geldiklerine değinen Gürkan, “Düzenlediğimiz toplantıya 655. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 1991-1992-1993 yıllarının Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu, önceki dönem belediye başkanları, cazgırlar, hakemler, güreş ağaları, akademisyenler ve Edirne Halkı katıldı” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Bölge Sorumlusu Sait Temiz ile 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni değerlendirdiklerini anlatan Gürkan, “Bu sene güreşlerin yapıldığı çayırda radikal kararlar aldık. Büyük bir risk alarak, bozulmuş olan çayırı tamamen kazdık ve alanı peyzaj çimi ile değil özel bir çim ile yeniden düzenledik. Bu sene daha sağlam bir çim sahada zevkli güreşler seyredeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Eylül Ayı’nda Edirne’de tüm paydaşların katılımı ile Kırkpınar Çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Gürkan, “Kırkpınar daha seçkin bir güreş organizasyonu olmalıdır. Kırkpınar, Yağlı Güreş’in olimpiyatı, nirvanasıdır. Bu nedenle Yağlı Güreş’in tartışılacağı tek yer de Edirne’dir. Gerçekleştireceğimiz çalıştayla Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin görselinin daha ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda seyirciye görseli bol ve seyirciye heyecan veren bir Kırkpınar sunacağız” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz da yapılan görüşmenin Kırkpınar için olumlu sonuçlar getireceğini belirterek, Edirne Belediyesi ile uyum için de çalıştıklarını, Kırkpınar sahasında yapılan düzenlemeyi çok beğendiklerini söyledi. Yılmaz, 655. Kırkpınar Güreşleri’ne 57 başpehlivanın katılacağının da netleştiğini söyledi.
Başkan Gürkan’a plaket takdim eden federasyon yetkilileri, daha sonra Edirne Belediyesi’nin Kırkpınar ile görevli uzmanlarıyla Sarayiçi Güreş Sahası’nda da incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!