ABD başkonsolosluğu yetkililerinden ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ABD başkonsolosluğu yetkililerinden ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 14:49

ABD başkonsolosluğu yetkililerinden ziyaret

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- AMERİKA Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu'ndan Ira N. Forman, J. Andrew Abell ve Rebecca Yang Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.
Bir takım temaslarda bulunmak için Edirne’ye gelen Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu'ndan Ira N. Forman, J. Andrew Abell ve Rebecca Yang Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Başkanlık Makamı’nda bir araya geldi.
Başkan Gürkan ile bir süre sohbet eden ABD’li heyet daha sonra Atatürk Odası’nı ve Tarihi Belediye Binası’nı gezdi. Tarihi Edirne Belediye Binası’nın 1898’de Deli Dilaver lakabıyla bilinen Belediye Başkanı Dilaver Bey’in, halktan 5 bin lira para toplayarak, bir proje çizdirdiğini anlatan Gürkan, “2 yılda bitirilen bina 1900 yılında hizmete sunuluyor. Türkiye’de belediye binası olarak projelendirilerek, 116 yıl kesintisiz hizmet veren tek bina burasıdır” ifadelerine yer verdi.
Başkan Gürkan daha sonra misafirlerine, 21 Aralık 1930’da Atatürk’ün Edirne’ye gelişinden ve Atatürk Odası’nın tarihçesinden bahsetti. Tarihi tabloları da inceleyen ABD’li heyet tarihi binayı ve binanın duvarlarını süsleyen tabloları çok beğendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!