Projeler TEK TEK Hayata Geçirilecek

Güncelleme Tarihi:

Projeler TEK TEK Hayata Geçirilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 11:04

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KELEŞ DÜZCE'NİN ÖNÜNÜN AÇIK VE PARLAK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de yapacağı projeler ile ilgili bilgiler verdi ve Düzce’nin istikbalinin açık ve parlak olduğunu söyledi.
“BAKAN İKNA EDİLDİ”
Başkan Mehmet Keleş, alt yapı eksiklikleri gibi küçük çaplı problemleri çözerken, büyük ölçekli projelere de önem verdiklerini belirterek “Düzce’den tren yolu geçirmeye çalışıyoruz. Hızlı tren güzergahı üzerinde maalesef Düzce yok. Şimdi yeni bir hızlı tren projesi daha yapılıyor. Biz belediye başkanı olduğumuz da yapılan proje maalesef Taşkesti istikametinden Kardüz Yaylasının arkasındaki vadiden gidiyor. Proje bitmişti ihale aşamasına getirilmişti. Demir yollarını, Ulaştırma Bakanlığını ikna ettik. Bu yolun yanlış olduğunu, hem deprem açısından hem de yolcu istikametinin o hatta değil, Düzce-Bolu istikametinde olduğunu ispatlamak suretiyle, yatırımın da Japonlar tarafından yapılabileceğine ikna ettik. Bu da çok önemli. Düzceli bir belediye başkanı kalkıyor uluslar arası politikaya Japon kalkınma ajansı ile birlikte aracılık ediyor. Düzce için böyle makro projeleri taşımaya çalışıyoruz” dedi.
“BAŞKAN YERİNDE OTURMAYACAK”
Geçen 1 yılda Düzce’ye 100 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Keleş, yeni yatırımlar ve hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı.
Başkan Keleş, “Düzceliler istiyor ki belediye başkanı evden çıksın, Düzcelilere selam vere vere belediyeye gitsin otursun gelen misafirlerini ağırlasın. Her gün belediyeye gidelim çay kahve içelim. Belediye Başkanlığı böyle olmaz. Belediye Başkanı koşturacak, yerinde oturmayacak. Gitmeden görmeden bir şey getirmeniz mümkün olmaz. Ben bir yerlere gidiyorum. Hemen arkadan bir dedikodu duyuyorum. Mesela geçen ay Endonezya’ya gittim. Dünya Karate Federasyonunun daveti üzerine oldu. Çünkü Milli takıma en çok sporcuyu biz verdik. Gitmiş Türkiye’yi Düzce’yi temsil etmişiz. Bütün masrafları federasyon karşılıyor. Bir duyuyoruz ki başkan Bali adalarında tatil yapıyor. Vatandaşın bize sahip çıkması lazım. Başkan gittiyse bir bildiği var denmesi lazım” diye konuştu.
“MAKRO PROJELER”
Düzce’nin önünü açabilecek makro projeleri taşımaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Mehmet Keleş, “Umuyorum ileride Düzce Karadeniz’e kıyı bir kent olarak çok büyük bir limana sahip olacaktır. İnşallah bunu da biz çözeriz. Umuyorum ileride Düzce mutlaka, İstanbul’a 3. havalimanı yapıldıktan sonra dördüncüsü Düzce’de veya Düzce’ye yakın yerde gerçekleşecek. Bu açıdan Düzce’nin istikbali açık ve parlak” şeklinde konuştu.
“KÜÇÜKSU PARKI GENİŞLEYECEK”
Küçüksu parkının rekreasyon alanın genişleyeceğini söyleyen Başkan Keleş, Azmimilli Okulu ve öğretmen evinin de bu alana dahil edileceğini belirterek “Küçüksu Parkının içine Nikah Salonu yapıyoruz ve çok ciddi bir rekreasyon alanı çıkıyor orada. Oradaki verem savaş dispanserini de yıkarak parkı genişlettik, şimdi karşısındaki okul ve yanındaki öğretmen evini de parka ilave etmek suretiyle rekreasyon alanının iki kat büyütmeyi hedefliyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.
“BU İŞ HERKESİ MEMNUN EDECEK”
Eski Sanayi Sitesinde çok karlı bir kentsel dönüşüm projesi başlayacağını söyleyen Keleş, eski dokunun ortadan kalkacağını belirterek şöyle konuştu: “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesini bitirdik. Bakanlık aşamasına geldi. Sizlerde projeyi görünce beğeneceksiniz. İçinde çok güzel bir otel, çok büyük bir alışveriş merkezi, iş merkezleri, konutları ve yeşil alanlarıyla mükemmel bir yeni şehir dokusu ortaya çıkacak. Çok karlı bir proje yaptık. Oradaki hak sahiplerinin hiç birisinin itiraz etmeyeceği bir şekil ortaya çıkardık. Hem belediye, hem vatandaş, hem Düzce, hem de bakanlık kar edecek. Böyle eskiyen bir dokuyu ortadan kaldırıp yerine çok güzel bir doku ortaya çıkarmış oluyoruz.”
MELEN PARK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
İkinci kez göreve geldikten sonra en büyük projelerinden birini Melen Su Park Projesi olarak açıklayan Keleş, projenin ayrıntılarını aktardı. Başkan Mehmet Keleş “Melen Su Park Projesinin 1. etabı ile ilgili çalışmalar bitti. İnşaatına başlamak üzereyiz. İkinci etabına başladık. Bununla ilgili de yaklaşık 40 milyon liralık bir kaynak bloke edildi. Bu proje bitirildiğinde Düzceliler hafta sonları gidip ailesiyle eğlenebileceği, spor yapabileceği alan ortaya çıkıyor” diye konuştu
DÜZCE’YE DEV FİLM PLATOSU
Keleş Düzce’ye kazandırmayı planladığı makro projelerden birinin de film platosu olduğunu belirterek
“TRT Genel Müdürlüğü 400 dönümlük bir alanda sinema platosu yapmak için yer arıyordu. Gösterilen alanları yukarıdakiler beğenmediler. İstanbul’da yapamayacaklarını anlayınca İzmit’e döndüler. İzmit’te alan arayışı içerisindeyken biz müdahil olduk. Düzce’de yapmaları konusunda ikna ettik. Biz de alan çalışmalarımız bitiriyoruz. Önümüzdeki hafta gelecekler Düzce’ye çok büyük çaplı bir film stüdyosu kazandırıyoruz. Belki de Avrupa’nın en büyüğü olacak. Belki diyeceksiniz Başkan bunlar boş işler ama demeyin film sektörünün Düzce’ye yönlenmesi Düzce’nin birkaç kat daha büyümesi demek. Onların isteği üzerine yanına bir temalı park inşa edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!