Türkiye teröre karşı tek vücut

Güncelleme Tarihi:

Türkiye teröre karşı tek vücut
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 14:07

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır ve Mardin'deki bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, yaptığı açıklamada, saldırıyı insanlık dışı olarak değerlendirdi.

Karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenlerin kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını belirten Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Lazı, Çerkezi, Kürdü ve Türkü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. İnsanlıktan nasibini almamış, her türlü değerden, vicdani duygudan yoksun kişiler tarafından gerçekleştirilen menfur saldırıyı telin ediyorum."

Haberin Devamı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor Kulübünden yapılan açıklamada ise saldırı lanetle kınandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Ankara'da bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmiştir. Yürekleri yakan bu olay bizleri derinden üzmüştür. Kulüp olarak bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları ve sevenlerine sabır dileriz. Bir daha bu gibi saldırıların olmamasını diliyor ve tüm yurttaşlarımızı sağduyu içinde hareket ederek bu gibi menfur saldırılarla dayanışma duygularımızı ortadan kaldırmak isteyenlere prim vermemelerini temenni ediyoruz.”

Mardin Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül,Ankara’da yaşanan terör eylemini Suriye’den bağımsız değerlendirmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Küresel aktörlerin Suriye’nin kuzeyindeki enerji koridoru ve yeni dizayn çalışmaları sürdükçe Türkiye’yi bu düzenlemenin dışında tutmak amacıyla taşeron örgütler üzerinden yaptıracakları bu türden acımasız saldırıların bitmeyeceğini savunan Akgül, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu saldırılara, sadece Suriye planını tamamlamaya yönelik saldırılar olarak değil, sonrasında Anadoluyu İslam ülkelerinden kopartıp yalnızlaştırmaya ve Türkiye’yi parçalamaya yönelik planın bir parçası olarak bakılmalıdır. Bu vesileyle Ankara’daki vahşi saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!