TKDK’dan OSB’ye destek

Güncelleme Tarihi:

TKDK’dan OSB’ye destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 14:18

- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü, Mardin OSB Müdürlüğü'nce Mardinli yatırımcılara yönelik 13. başvuru çağrı ilanına konu olan yatırım kalemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü, Mardin OSB Müdürlüğü'nce Mardinli yatırımcılara yönelik 13. başvuru çağrı ilanına konu olan yatırım kalemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari, OSB yatırımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile proje hizmeti sağlayan danışman firmalar katıldı.

TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, 13. başvuru çağrı ilanı hakkında bilgi verdi.

Aba, bugüne kadar Mardin’de 4 defa proje çağrı ilanına çıktıkların,ı ancak bu 4 çağrı ilanında da OSB'den kırsal alan şartı sebebi ile proje almadıklarını söyledi.

Mardin’in Büyükşehir olmasından sonra şartların değiştiğini ve OSB'deki kırsal alan ile ilgili sorunun ortadan kalktığını kaydeden Aba, "Mardin'de yayınlanan 5. ancak TKDK’nın Türkiye genelinde yayınlamış olduğu 13.çağrı ilanı kapsamında artık Mardin OSB’ den de proje başvurularını alacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mardin OSB’de şu anüretimde olan 80’nın üzerinde firma olduğunu ve bu firmalardan çoğunun yerel ürünler olan bulgur, makarna, kuruyemiş, mercimek, mısır ve sert bisküvi ile ilgili üretim yaptıklarını ifade eden Aba, " Bu yatırımcıların kurumuza yeni bir tesis kurmak veya modernizasyon kapsamında kapasite artımı için proje sunabilecekler. Bu başlıkta destekleyeceğimiz projelerin üst limitleri 400 bin avro. Bunun yüzde 50’sinin yani 200 bin avrosunu kurumumuzdan hibe olarak alabilecekler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!