Diyarbakır'da oy verme işlemi sırasında kavga; 1 ölü, 2'si ağır 12 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda oy verme işlemi sırasında kavga; 1 ölü, 2si ağır 12 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 18:14

Diyarbakır'da oy verme işlemi sırasında kavga; 1 ölü, 2'si ağır 12 yaralı

Haberin Devamı

Burak EMEK-Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'da, kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Sur ilçesi kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Oy verme işlemi sırasında çıkan tartışma büyüyerek, silahlı, taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Emin Çelik (44), vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi yaralandı. Kavga nedeniyle sağlık ekipleri olay yerine giremezken, bölgeye takviye jandarma ekipleri sevk edildi.

GAZETECİLERE SALDIRI

Takviye ekiplerin gelmesi ile olay yerine gitmeye çalışan sağlık ekipleri ile gazeteciler, tarafların taşlı ve silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada DHA muhabirleri Burak Emek ve Gıyasettin Tetik, ambulansa binerek korunmaya çalıştı. Gazetecilerin bulunduğu otomobilin lastiğine de mermi isabet ederken, 2 ambulans hasar gördü. Görevliler ve gazeteciler güvenli alana geçerken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

ÖLEN KİŞİ, SANDIK GÖREVLİSİ

Haberin Devamı

Diyarbakır'da, kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada hayatını kaybeden Emin Çelik’in (44) DEM Parti’li sandık görevlisi olduğu ortaya çıktı. Köy giriş çıkışlara kapatılırken, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.

KAVGA, MUHTARLIK SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ

Diyarbakır'da, kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada 1 kişi hayatını kaybetmesi, 2'si ağır 11 kişinin yaralanması olayıyla ilgili valilik, açıklama yaptı. Açıklamada, “İki grup arasında muhtarlık seçim süreci ile ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 12 kişi yaralanmış ve yaralılar Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Yaralı kişilerden E.Ç. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Mahallede geniş çaplı güvenlik tedbiri alınmış olup, olay bölgesinde Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 70 personel, 1’i helikopter ile olmak üzere JÖH Tabur Komutanlığı’ndan 3 tim (37 personel), Diyarbakır’a takviye olarak görevlendirilen Bingöl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan 4 Jandarma Komando Timi (58 personel) müdahale için takviye gönderilmiştir. Mahalli idare seçimlerinin ilimizde huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilebilmesi için güvenlik güçlerimizin büyük bir gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtar adayları olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!