Silvan'da susuzluk sorunu

Güncelleme Tarihi:

Silvanda susuzluk sorunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 17:19

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde içme suyu sorunu toplantıda konuşuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Silvan köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda DSİ ve hükümetin Silvan şehir içme suyunun sağlaması için acil destek vermesi çağrısında bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ilçenin içme suyu konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Kışanak, "Günlük yaşamı etkilenen halkımızı en çok ilgilendiren konu evlerindeki musluktan suyun bulanık akmaya başlamasıdır. Ayrıca suyun yetersiz olmasıdır. Bunu gidermek için DİSKİ olarak çalışıyoruz. Suyun bulanık akmasının nedeni Silvan Tüneli inşaatındaki kazadır. Bu nedenle şehrimize Silvan'daki halkımıza verdiğimiz su bulanıklaşmıştır. Var olan suyun miktarını artırılmaya yönelik çalışmalar güçlü bir şekilde sürdürülmüştür. Buna rağmen suya ulaşamayan, su gitmeyen mahallelerimize tankerle su verilmeye başlanılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Silvan Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Ateş de Silvan'ın eskiden su bolluğu nedeniyle adının Yeşil Silvan olarak anıldığını, yeniden o günlere kavuşmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!