Silvan'da 13 askerin şehit edilmesi davası

Güncelleme Tarihi:

Silvanda 13 askerin şehit edilmesi davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 18:33

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 4 yıl önce 13 askerin şehit edildiği saldırının ardından, "görevi ihmal" iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 2 üsteğmenin yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği saldırının ardından, "görevi ihmal" iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 2 üsteğmenin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı.

Duruşmada, şehit jandarma komando onbaşı Aykut Delimehmetoğlu'nun babası Beytullah Delimehmetoğlu, şehit uzman çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, şehit uzman çavuş Fahrettin Aksu'nun eşi Hacer Aksu ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatının eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün tanık olarak duruşmada dinlenilmesi yönündeki talebini reddetti.

Askeri savcı mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanıkların 14 Temmuz 2011'de düzenlenen operasyon faaliyeti esnasında ihmal ve gecikme gösterdiği, olayda şehit olan ve yaralanan askeri personelin mağduriyetine sebebiyet verdiğini savunarak, "İhmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme, sanık ve katılan avukatlarının mütalaaya ilişkin savunma hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 14 Temmuz 2011'de operasyonda olan güvenlik güçlerine yönelik teröristlerce düzenlenen saldırıda 13 asker şehit olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!