Silvan içme suyu

Güncelleme Tarihi:

Silvan içme suyu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 16:41

- Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın, Silvan Projesi kapsamında yapımı devam eden Silvan tüneli ve içme suyuna yönelik yapılan eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın, Silvan Projesi kapsamında yapımı devam eden Silvan tüneli ve içme suyuna yönelik yapılan eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Bölge Müdürü Yunus Algın, Silvan içme suyu ile ilgili DSİ’nin sorumluluk almadığı yönündeki yapılan açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Algın, Tünel inşaatı başlamadan yaklaşık 1 yıl önce açılan 7 adet sondaj kuyusuyla Silvan ilçesinin su ihtiyacı karşılandığını belirtti.

Silvan'a verilen su miktarında tünel çalışmaları nedeniyle herhangi bir azalma olmadığını ve olmasının da beklenmediğini dile getiren Algın, şöyle konuştu:

"Silvan tüneli kazı çalışmalar esnasında ani su boşalımı nedeniyle yeraltı suyunda meydana gelen dalgalanmadan dolayı yeraltı suyunda bulanıklık meydana gelmiştir. Ancak yeraltı su seviyesi, bulanıklık değerleri ve boşalan su miktarı periyodik olarak izlenmeye alınmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda kimyasal enjeksiyon çalışmalarına zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde başlanılmış ve çalışmalar 24 saat esaslı devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Algın, yapılan enjeksiyonlar sonucunda alınan ölçümlere göre boşalan su miktarının bin 663 litre bölü saniyeden bin 400 litre bölü saniyeye düştüğünü kaydetti.

Algın, "Sudaki bulanıklık değerlerinde de periyodik olarak iyileşmeler meydana geldiği gözlenmiştir. İyileştirme çalışmalarının sonucunda gerek boşalan su miktarında gerekse sudaki bulanıklık değerlerinin normal standartlara ulaşacağı öngörülmektedir. Bu hususta DİSKİ yetkilileri ile bilgi alışverişi yapılmakta ve konunun üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Bu bağlamda DSİ 10.Bölge Müdürlüğü kendi üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmiştir ve getirmeye de devam edecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!