PKK saldırısında ölen Ak Parti Dicle İlçe Başkanı Aktert toprağa veriliyor (2)

Güncelleme Tarihi:

PKK saldırısında ölen Ak Parti Dicle İlçe Başkanı Aktert toprağa veriliyor (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 16:15

PKK saldırısında ölen Ak Parti Dicle İlçe Başkanı Aktert toprağa veriliyor (2)

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ
Dicle İlçesi'nde PKK'lıların dün akşam sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda öldürülen AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, bugün ilçe merkezinde düzenlenen törenden sonra Yeşilsırt Köyü'nde toprağa verildi. Törenden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi eker, PKK'nın AK partiyi hedef aldığını, bunun üzerinden partiye ilgiyi azaltmaya, insanları korkutmaya çalıştığını belirterek, "PKK bir pol pot rejiminin peşinde. PKK'nın Kürtlere dönük hiçbir hayırlı adımı ve düşüncesi olmamıştır" dedi.
KÖYDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Dicle İlçesi'nde dün saat 22.35 sıralarında PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert için bugün ilçe merkezinde tören düzenlendi. Tören öncesi Aktert'in cenazesinin defnedileceği Yeşilsırt Köyü'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yol güzergahında kontrol yapan dedektör köpeğin bir noktaya odaklanması üzerine jandarma ekipleri tarafından kısa süreli kazı yapıldı. Kaza yapılan bölgede herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Bu arada Aktert'in köyünün girişine de Türk bayrakları asıldı.
EŞİ; EVİMİ YAKANIN EVİ OLMASIN
Aktert'in cenazesi otopsi ardından öğlen saatlerinde Diyarbakır'dan Dicle İlçesindeki Yeni Camii önüne getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında Deryan Aktert'in yakınları sinir krizi geçirirken, kızı, 11 yaşındaki Havin ise bir akrabasına sarılarak, "Babamı öldürdüler" diye ağladı. Deryan Aktert'in eşi Zuhal Aktert ise, Camii önünde bağırarak, "Evimi yıkanın evi olmasın. Kocama acımadılar. Kocamın hiçbir suçu yoktu" diye ağladı.
Cenazeyi beklediği sırada gazetecilere konuşan Aktert'in 17 yaşındaki oğlu Muhammed Aktert ise, babasının 3 kez tehlike atlattığını belirterek, şöyle dedi:
"Daha önce bir kez petrolümüzü taradılar. Bir kez de petrol istasyonunda bomba yakalandı. Kimse buna ses çıkarmadı. Babam şehit edilince buralar insan doldu. Bir anlam veremedim."
Deryan Aktert'in yeğeni Hasıl Ecer da, dayısının daha önceden tehdit aldığını ifade ederek, "Petrol istasyonu 3 kez tarandı ama tedbir alınmadı. Defalarca PKK tarafından tehdit edildi. Ancak, önlem alınmadı. Dayım dün gece silahlı saldırıya göz göre göre kurban gitti. Acımızı içimize gömmeye çalışacağız. Ancak, bundan sonra önlem alınsın. Dayım örgüt tarafından ilçe başkanlığını bırakması için tehdit ediliyordu" diye konuştu.
CENAZEDE "KAHROLSUN PKK" SLOGANLARI
Daha sonra Camii içerisinde bulunan Aktert'in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının kılınması için dışarıya çıkarıldı. Cenaze törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları; Mehdi Eker ile Cevdet Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan Aktert'in cenazesi ambulansa konularak defnedilmek üzere Yeşilsırt Köyü'ne gönderildi. Cenazenin götürülmesi sırasında toplanan kalabalık "Kahrolsun PKK" sloganları attı.
Cenaze töreni ardından gazetecilere açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, PKK'nın bir takım karanlık odakların maşası olarak Türkiye'de kan akıttığını belirterek,  şöyle konuştu:
"Son zamanlarda Ak parti yöneticilerini açıkça hedef almaktadır. Bu tehdit mektuplarını hepimiz alıyoruz. Deryan kardeşimizin şehadeti çok anlamlı. PKK, AK partiyi hedef alıyor. PKK, bir pol pot rejimi peşinde. PKK en büyük zarar, tahribat, kin, nefret ve ölümü Kürt vatandaşlarımızın üzerine kusmuştur. Kürtler'e en büyük zararı veren örgüt PKK'dır. PKK'nın hiçbir kutsalı, değerleri, inancı, örfü, değerleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bizi öldürerek tüketemezsiniz. Biz şerefli ölümü zulme rıza göstermeye yeğ tutmuşuz. Biz sizin zulmünüze rıza göstermedik ve göstermeyeceğiz. Bir canımız var Allaha vereceğimiz. Vakti geldiğinde Cenab-ı Allah emanetini alır. Ama PKK zannetmesin ki bu kanlı eylemleri yaparak bizi doğruları haykırmaktan, Türkiye'nin Kürt ve Türk vatandaşlarına hizmet etmekten alıkoyamaz. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Muharrem ayında gerçekten değerli bir başkanımızı kaybettik. Yezidilerin dinimizdeki temsilcileri tarafından şehit edildi. Bu davanın mensupları şehadetle büyüyor. Bu dava şehit verdikçe büyüyen bir dava. Herkes şehitlerin haberlerini duydukça davasına sahip çıkıyor. Bu davanın lideri kefen giyerek meydanlara çıkan ve o şekilde siyaset yapan bir lidere sahibiz. Bu halkla beraberiz. Halkımıza sahip çıkacağız. Bu PKK zulmünden ve illetinden halkımızı kurtaracağız."
AK Parti'nin diğer Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, "Korkunun ortadan kalkmasından korkan bir örgütle karşı karşıyayız" dedi. Yılmaz, PKK'nın korku yayarak insanları sindirmeye demokratik siyaset alanlarını yok etmeye çalıştığını, terör örgütünün özgürlük, demokrasinin olduğu yaşam alanı olmadığını iyi bildiğini anlatırken, "Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve terörü ülkemizin gündeminden çıkaracağız" diye konuştu.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, PKK şiddetinin varlığının Kürtler ile demokrasi, özgürlükler, siyaset, insan, Kürt davasıyla bir ilgisi olmadığını, emperyalistlerin Ortadoğu'daki uşaklığını yapan bir örgüte dönüştüğünü kaydederek, "Bu halk kimseye boyun eğmedi. Bu zulme de boyun eğmeyecek" dedi.
Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!