Mayın mağduru şampiyon "devlet sporcusu" olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mayın mağduru şampiyon devlet sporcusu olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 11:45

- Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulduğu mayının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybeden milli sporcu Mehmet Nesim Öner, "devlet sporcusu" unvanı almak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvurdu - IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan mayın mağduru Öner: "Diyarbakır'da bu unvanı alan ilk sporcu olacağım"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - MEHMET ÇAKAN/AHMET KAPLAN - Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan mayın mağduru Mehmet Nesim Öner, "devlet sporcusu" unvanı almak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin Uzunova köyünde 10 yaşındayken çobanlık yaptığı sırada bulduğu mayının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybeden Öner, IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede elde ettiği birincilik sayesinde "devlet sporcusu" unvanı almak istiyor.

- "Benim için büyük bir mutluluk olacak"

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görme Engelliler Federasyonu'nun yönlendirmesi sonucu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptığını söyledi.

Federasyonun gönderdiği belgelerle başvuruda bulunduğunu dile getiren Öner, bu unvanı alması halinde kendisi ve antrenörü Muhittin Gökçe'ye maaş bağlanacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında dereceye giren sporculara bu hakkın tanındığını kaydeden Öner, şöyle konuştu:

"Bu unvanı alanlara maaş bağlanılıyor ve bazı vergilerden muaf tutuluyor. Bu sayede maddi olarak rahatlayacağım. Diyarbakır'da bu unvanı alan ilk sporcu olacağım. Bu nedenle benim için büyük bir mutluluk olacak."

"İmkan verilmesi durumunda bir engellinin ne kadar başarılı olabileceğini gösterme fırsatım oldu" diyen Öner, şöyle konuştu:

"Kimse engellilere acıyarak yaklaşmasın, engelliler de kendilerini acındırmasınlar. Başarılı olunduğu zaman zaten herkes size yardımcı olacaktır. Engelli olmam benim spor, resim ve müzikle uğraşamam anlamına gelmiyor. Normal bir insanın yaptığı birçok şeyden belki de daha fazlasını yapmaya başladım. Ailelerin, engelli çocuklarının başına olumsuz bir şey gelebileceği kaygısından uzaklaşması ve çocuklarına dışarıya çıkması için gereken öz güveni vermesi gerekiyor."

Birçok hedefinin olduğunu ve bunlara ulaşmak için azimle çalışacağını vurgulayan Öner, "Hedefim dünya şampiyonasında madalya kazanmaktır" dedi.

- "En iyisini yapmaya çalışıyoruz"

Haberin Devamı

Antrenör Muhittin Gökçe ise büyük başarı elde eden sporcusu Öner ile gurur duyduğunu vurgulayarak, "Bizim bu seviyeye gelmemize en büyük katkıyı Galatasaray Kulübü yaptı. Bize malzeme ve maddi yardım yapıyor. Tek hedefimiz olimpiyatlardan madalya ile dönmektir" dedi.

- Devlet sporcusu

Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ilk üçe giren sporcular ile milli takımları dünya şampiyonu yapan antrenörlere hizmetlerinden dolayı "devlet sporcusu" unvanı verilmesi ve şeref aylığı bağlanmasıyla ilgili kanun, 1 Mayıs 2008'te yürürlüğe girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!