HDP'li Bilgen: Fezlekeye sonradan eklenen bir madde ile tutuklandım

Güncelleme Tarihi:

HDPli Bilgen: Fezlekeye sonradan eklenen bir madde ile tutuklandım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:52

HDP'li Bilgen: Fezlekeye sonradan eklenen bir madde ile tutuklandım

Haberin Devamı

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017 tarihinden beri tutuklu olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM'ye gönderilen fezlekelerde olmayan bir maddenin, fezlekesine sonradan eklenmesi sonucunda tutuklandığını iddia ederek, Meslis Başkanlığı'ndan hukuki mütalaa istedi.
Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017 tarihinden beri tutuklu olan HDP Eş Genel başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe göndererek, TBMM'ye gönderilen fezlekelerde olmayan bir maddenin fezlekesine sonradan eklenmesi sonucunda tutuklandığını iddia etti. Dilekçesinde, 20 Mayıs 2016 tarihinde kabul edilerek 8 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6718 sayılı değişiklikle Anayasa'ya geçici 20'nci Madde eklenerek milletvekili yargılamasında yeni bir düzenleme gerçekleştirildiğini belirten HDP'li Bilgen dilekçenin devamında şöyle dedi:
"Düzenlemeye göre gönderilen fezlekeler ile yargılama süreçleri başlamıştır. Benimle ilgili gönderilen fezlekelerde TCK 214/1 ve 2911 sayılı yasalara aykırılık iddiaları bulunmaktadır. TBMM'ye gönderilen fezlekelerde yer almamasına rağmen TCK 314/2 maddesi, sonradan iddianameye eklenerek tutuklanmış bulunmaktayım. Bu durum TBMM'de kabul edilen düzenlemeye ve Anayasa'nın ilgili maddelerine açıkça aykırıdır. Bu tutumun, hakkında fezleke hazırlanan tüm milletvekilleri için doğuracağı sorun ciddi bir kaosa neden olacaktır. Meclis Başkanlığı'nın bu konuda hukuki bir mütalaa hazırlayarak tarafıma ve Adalet Bakanlığına sunmasını talep etmekteyim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!