DSİ’den 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar 463 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

DSİ’den 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar 463 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 11:34

DSİ’den 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar 463 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Diyarbakır’a 94 milyar 463 milyon lira değerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Diyarbakır’a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Diyarbakırlı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan Balta, “Diyarbakır’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 5 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 2 milyon 191 bin dekar tarımsal araziyi daha suya kavuşturmayı hedefliyoruz. Diyarbakır’da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 61 adet taşkın koruma tesisi ile Diyarbakır şehir merkezi, 62 adet yerleşim yeri ve bin 580 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘DİYARBAKIRLILAR İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Diyarbakır’a yapılan yatırımların süreceğini belirten Balta, “Diyarbakır’a 94 milyar 463 milyon lira değerinde 127 tesis inşa ettik. Diyarbakırlılar için üretmeye devam edeceğiz. Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Diyarbakır’da 39 adet iş tamamlanarak toplam 5 milyon 714 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı. Diyarbakır’da 435 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Diyarbakırlılardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle ‘Türkiye Yüzyılı’ idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!