Diyarbakır’da Kütüphane Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Kütüphane Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 09:35

Diyarbakır’da Kütüphane Haftası kutlandı

Haberin Devamı

Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'da, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi. 25 Mart’ta başlayan 31 Mart’a kadar sürecek program çeşitli etkinliklerle sürecek.

Kayapınar ilçesindeki Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

‘15 HALK KÜTÜPHANEMİZ MEVCUTTUR’

Burada konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, bu yıl Kütüphane Haftası'nın 'Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler' temasıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Genç, "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde ve Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yeni kütüphaneye ulaşmış olup hızla küreselleşen dünyamızda gelişen teknoloji ve nüfus sayısı bilgiye olan ihtiyacı her gün daha da artırmaktadır. Basılı kitaplardan elektronik kitaplara, CD ve DVD formatında hazırlamış olan görsel ve işitsel materyallerden elektronik veri tabanları gibi basılı olmayan kaynaklara kadar elde edilebilen bilgilerin çeşitliliği nedeniyle bilginin ulaştırılmasında halk kütüphanelerine önemli görevler düşmektedir. İlimizde 15 halk kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanelerimizde mevcut üye sayısı 106 bin 541 kişi olup kütüphanelerde 210 bin 861 kitap bulunmaktadır. Ayrıca 50 bin basılı yayın ile gezici kütüphanemiz 18 farklı köyde ve durakta hizmet vermektedir" dedi.

Haberin Devamı

Programda, kütüphane tanıtımı ve yapay zeka video gösteriminin ardından Diyarbakır Güzel Sanatsal Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından şiir dinletisi yapıldı. Ayrıca programda katılımcılara İl Kültür ve Turizm Müdürü Genç tarafından plaket verildi. Kutlamalar, 31 Mart’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!