Diyarbakır'da AK Parti yönetimi Sur esnafını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda AK Parti yönetimi Sur esnafını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 15:10

Diyarbakır'da AK Parti yönetimi Sur esnafını ziyaret etti

Haberin Devamı

Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketini, daha iyi anlatmak ve halkın görüşlerini almak üzere AK Parti Diyarbakır il teşkilatı bugün Sur İlçesi'nde esnafı ziyaret etti. İl Başkanı Muhammed Akar, halkın büyük bölümünün paketten memnun olduğunu söyledi.
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, partililerle birlikte merkez Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı teşvik ve kalkınma paketini esnafa anlatan Başkan Akar ve beraberindekiler, esnafın bu konudaki düşünce ve önerilerini dinledi. Başkan Akar daha sonra, merhum Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği Dört Ayaklı Minare'nin olduğu sokakta toplanarak basın açıklaması yaptı.
İl Başkanı Akar, Sur esnafına verilecek teşvik kredileri ve Sur mağdurlarına tanınacak imkanları değerlendirip, "Halkımızın büyük bir bölümü bu paketten memnun. Bu paketin içerisinde kalkınmaya yönelik esnaf kredisi, Sur mağdurlarının İşkur'daki iş sürelerinin uzatılması ve bölgeye işadamları tarafından yatırım yapılması konusunda geniş bir alanı kapsıyor. Biz bu paketi halkımıza anlatmak için sahadayız. Bayramdan sonra yapacağımız broşür çalışmaları ile bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Sur'da evi hasar gören ya da bir şekilde mağdur olan vatandaşların bu mağduriyetinin giderileceğini ifade eden Akar, "Sur'da evi olan insanlar burada yapılacak olan yeni mahallelerde isterlerse ev verilecek. İsterlerse TOKİ'den ev verilecek veya isterlerse paraları verilecek. Bu bakımdan Sur'daki hiç bir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. AK Parti olarak masum öğretmenlerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Suça karışmış ve suça karışmamış öğretmenleri birbirinden ayırtetmemiz gerekir. Masumların arada zarar görmemesi için hassasiyet gösterilecek. Açığa alınma kesinlikle, işten çıkarılma anlamına gelmiyor. Bu idari bir tedbirdir. Açığa alındı diye işten çıkarılma diye bir durum söz konusu olmayacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!