Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre: Yargı, halkın nazarında büyük yara aldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre: Yargı, halkın nazarında büyük yara aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 12:27

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre: Yargı, halkın nazarında büyük yara aldı

Haberin Devamı

Felat BOZARSLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Adli Yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, büyük kumpaslar sonucunda yargının, devletin ve halkın nazarında büyük yara aldığını blirterek, "Bu yaraları kapatmanın devletin ve halkın inancını en üst seviyeye çıkaracak şekilde bir yargı hizmeti sunmaktan geçtiğini biliyoruz" dedi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli Yıl'ın açılışı nedeniyle Adliye binası önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen ile çok sayıda hakim, savcı ve avukat, cübbelerini giyerek katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende, daha sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre konuştu. Bu açılışın birkaç farklı anlamı olduğunu belirten Güre, şunları söyledi:
"15 Temmuz sonrası geçen süreçte, ülkenin geçirdiği çok büyük bir kanlı darbe girişimi sonrasında, ülkesiyle, devletiyle,milletiyle ve yargısıyla büyük bir direniş göstermenin sonunda bastırılmış olan yargı süreci sonrasındaki ilk adli yıl açılışıdır. Bunun ülke ve yargı için büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir sınav verildi. Çok şükür ki; bu sınavdan başarıyla çıkıldı. Yargının çok büyük sorunları var. Ama bu sorunların birlik ve beraberlik içinde azalacağını ümit ediyoruz. Yeni gelecek arkadaşlarımızdan alacağımız güçle tüm sorunların altından kalkacağımıza inanıyoruz. Yargı herkese ve her şartta lazım. Geçtiğimiz yıllarda çok büyük yaralar açılmasına sebep olan büyük kumpaslar sonucunda yargı devletin ve halkın nazarında büyük yara almıştı. Bize düşen bu yaraları yeni dönemde el birliğiyle, bütün devletin ve halkın inancını en üst seviyeye çıkaracak şekilde bir yargı hizmeti sunmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu bizim görevimiz. Yargı milletimize yüzünü döndüğü sürece alnının akıyla bu hizmeti yerine getireceğine inanıyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından adliye binasında adli yıl açılışı için bir kokteyl verildi. Kokteyle Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!