Dicle Üniversitesi'nde Ameliyathane hemşireliği kursu

Güncelleme Tarihi:

Dicle Üniversitesinde Ameliyathane hemşireliği kursu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 11:37

Dicle Üniversitesi'nde Ameliyathane hemşireliği kursu

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan sertifikasyon birimi ilk eğitim programına Ameliyathane hemşireleri için açtığı eğitim ve sertifikasyon kursu ile başladı.

Üniversite Hastaneler Başhekimliğince, sağlık alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik Sağlık Bakanlığı Eğitim Yönetmenliği'ne uygun sertifikalı eğitim programlarının yürütülmesi ve bu eğitim programlarını hayata geçirme, sertifika yenileme, denklik ve tescil işlemlerinin yürütülmesi amacıyla hastane bünyesinde sertifikasyon birimi kuruldu.

Türkiye genelinde 6 sağlık kurumuna sağlık yetkisinin verilmesiyle harekete geçen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği, Acil Bakım Hemşireliği Sertifika Programı yetkisini almak için gerekli yazışmalara yaptı. Yapılan yazışmalar sonucunda Türkiye'de örnek olarak gösterilen ve 3'üncü basamak standartlarında hizmet veren Dicle Üniversitesi Acil Travmatoloji Hastanesi'ne acil bakım ve sertifikasyon programı yetkisi verildi

Acil Travmatoloji Hastanesi'ne acil bakım ve sertifikasyon programı yetkisinin alınması ile eğitim programını hayata geçiren sertifikasyon birimi, ilk eğitim programına 2 -31 Ocak 2017 tarihler arasında yapılacak olan ameliyathane hemşireleri kursu ile başladı. Sertifikasyon programı çerçevesinde açılan kursa katılan kursiyerlere kurs sonunda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!