CHP Parti Meclisi Üyesi Matkap:

Güncelleme Tarihi:

CHP Parti Meclisi Üyesi Matkap:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 16:27

- "Bu seçim yaşamsal derecede önemli. Bu seçimleri çok önemsiyoruz"

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - CHP Parti Meclisi Üyesi Nihat Matkap "Bu seçim yaşamsal derecede önemli. Bu seçimleri çok önemsiyoruz" dedi.

Matkap parti binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında Mardin'e geldiklerini burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştüklerini söyledi.

Haziran ayındaki genel seçimlerin önemine değinen Matkap, bölgedeki çatışmaların durmasında ve annelerin ağlamamasında CHP'nin payının büyük olduğunu savundu.

Matkap, çözüm sürecinin de içeriğinden haberdar olunmadığı için desteklenmediğini ileri sürdü.

Seçim barajının değişmesi gerektiğini kaydeden Matkap, "Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda elini ilk taşın altına koyan siyasi parti genel başkanıdır" dedi.

"Cumhurbaşkanı tarafsızlığını bir kenara atarak gayrimeşru bir şekilde AK Parti adına Anayasa değişikliği için oy istemesine hakkı yok" diyen Matkap, Cumhurbaşkanının yasalara uyması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aday adaylığı için kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Matkap şöyle dedi:

"Bu seçim yaşamsal derecede önemli. Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Türkiye'nin sıkıntılarını biliyoruz. Çözüm için planlarımız var. CHP toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya çalışan bir partidir. Cumhuriyetin temel değerleri doğrultusunda duyarlı olan herkes CHP'ye gelmesi istenir. Özel bir çabamız yok ama kapılarımız herkese açık"

CHP İl Başkanı Mahmut Duyan'da Mardin'den milletvekili aday adayı olacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!