Bağlar'da yollara bazalt taşı döşenecek

Güncelleme Tarihi:

Bağlarda yollara bazalt taşı döşenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2019 11:27

Bağlar'da yollara bazalt taşı döşenecek

Haberin Devamı

Rihan ALP/ DİYARBAKIR, (DHA)- BAĞLAR Belediyesi, Diyarbakır taşı olarak bilinen volkanik Karacadağ'daki bazalt taşını işleyip, yollara döşeyecek.
Bağlar Belediyesi, sönmüş volkanik Karacadağ’ın eteklerinden çıkan ve kent için tarihi öneme sahip olan bazalt taşlarını işleyerek, yol yapım çalışmalarında kullanılacak. Karacadağ'daki toplanan bazalt taşları, iş makineleriyle toplanıp, sonra kamyonlara yüklenerek belediye tarafından kurulan konkasör atölyesine getiriliyor. Atölyede işlenen taşlar, mucur ve asfalt malzemesi haline getirilerek köy ve mahallelerin yol bakım ve yapım çalışmalarında kullanılacak. 
Karacadağ’ın eteklerinden çıkan bazalt taşlarının önemli özelliklere sahip olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Karacadağ bölgesindeki bazalt taşı, aşınma ve iklim şartlarından az etkilendiği için hem yapılarda hem de yol yapım çalışmalarında çok tercih ediliyor. Biz bu çalışma ile iki önemli olayı başarıyoruz. Tarım alanlarındaki bazalt taşlarını temizleyerek tarımla uğraşan vatandaşlarımızı önemli bir mali yükten kurtarıyoruz. Daha sonra bu değerli taşları belediyemize ait konkasör şantiyesinde modern cihazlarla öğüterek yol bakım ve yol yapım malzemesine dönüştürüyoruz. Bu malzeme ile hem bu taşların çıkarıldığı Karacadağ yöresindeki köylerimizin hem de şehir içindeki mahallelerimizin yollarını yapıyoruz. Yani hem tarımla uğraşan vatandaşlarımızı önemli bir maliyetten kurtarıyoruz, hem de buralardan çıkan bazalt taşlarını değerlendirerek yollarını yapıyoruz. Bu sayede belediyemiz de önemli bir maliyetten kurtulmuş oluyoruz. Aynı zamanda istihdam da yaratmış oluyoruz.
Bu vesile ile hem bizler hem de köylü vatandaşlarımız ve halkımız mutlu oluyor. Bu işi bölgede yapan özel firmalar var ama belediye ve kurum olarak bölgemizde bu işi yapan tek belediyeyiz. Buradan emeği geçen tüm ekiplerimize ve mesai arkadaşlarımıza bu değerli hizmet için teşekkür ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!