Amed Sportif kupada hiç mağlup olmadı

Güncelleme Tarihi:

Amed Sportif kupada hiç mağlup olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 11:15

- Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında bugün Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak olan Amed Sportif, kupada elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor - Yeşil kırmızılı ekip, kupada 2 ön eleme maçı dahil oynadığı 10 karşılaşmada da mağlubiyet almadı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında bugün Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak olan Amed Sportif, yarı finale yükselmeyi hedefliyor.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler, Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti. Kupada oynadığı 10 maçta da mağlubiyet almayan yeşil kırmızılı ekip, bugün oynayacağı karşılaşmada Fenerbahçe'yi elemek istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası serüvenine ikinci tur maçlarıyla başlayan Amed Sportif, Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. Grup takımlarından Karaman Belediyespor’u evinde 2-1 mağlup ederek, bir üst tura yükseldi. Üçüncü maçında Vartaş Elazığspor ile eşleşen ve bu normal süresi 1-1 berabere tamamlanan karşılaşmayı 100. dakikada Deniz Naki’nin attığı golle kazanarak gruplara yükselme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Amed Sportif, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda Spor Toto Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir, PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Bandırmaspor ile yer aldı.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nun ilk maçını deplasmanda Bandırmaspor 2-1 yenen yeşil kırmızılı ekip, 23 Aralık Çarşamba günü Medipol Başakşehir ile evinde oynadığı maçta 2-2 berabere kaldı. Deplasmanda Şanlıurfaspor'u 2-0, evinde oynadığı maçta ise 1-0 yenen Amed Sportif Faaliyetler, Bandırmaspor ile sahasında yaptığı maçı 3-3 berabere tamamladı.

Gruptan çıkmayı garantileyen Amed Sportif, grubun son maçında Medipol Başakşehir ile 28 Ocak pazartesi günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşılaştığı maç 2-2 sonuçlanınca grup ikincisi oldu.

- Bursaspor’u deplasmanda mağlup etti

Amed Sportif, çapraz eşleşmeler nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası B Grubunu lider tamamlayan Bursaspor ile eşleşti. Son 16 tur maçında grubunu lider tamamladığı için Bursaspor ile deplasmanda karşılaşan Amed Sportif 20. dakikada Ercan Çapar ve 65. dakikada Deniz Naki'nin attığı goller ile maçı 2-1 kazanarak, adını çeyrek finalle yazdırdı.

- Çeyrek final ilk maçı seyircisiz oynandı

Haberin Devamı

Çeyrek final maçında Fenerbahçe ile eşleşen Amed Sportif, bu karşılaşma öncesinde PFDK’nın verdiği cezalarla adeta yıkıldı. Medipol Başakşehir maçında yaşanan olaylardan 1 maç seyircisiz oynama cezası alırken, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, güvenlik gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarlarının maça alınmamasını kararlaştırdı.

Her 2 takım seyircisinin de alınmadığı müsabaka 3-3 tamamlandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!