Tin'den doğal afet mağduru 19 bin 670 çiftçi aileye müjde

Güncelleme Tarihi:

Tinden doğal afet mağduru 19 bin 670 çiftçi aileye müjde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:04

Tin'den doğal afet mağduru 19 bin 670 çiftçi aileye müjde

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bu yıl doğal afetlere maruz kalan çiftçilere dönük borç ertelemesi yapılacağını, Denizli'de 19 bin 670 çiftçi ailesinin erteleme kolaylığından faydalanacağını söyledi.

Milletvekili Şahin Tin, "Denizli genelinde 18 ilçemizde bu yıl meydana gelen don, dolu, kuraklık ve aşırı sıcak afetlerinden etkilenen üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarını bir yıl süreyle erteliyoruz" dedi.

Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını ve afete maruz kalan üreticilerinde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini açıklayan Milletvekili Tin, "Tarım üreticilerimiz hava koşulları nedeniyle ciddi sıkıntılara maruz kalmaktalar. Afet sonucu yaşanan mağduriyetlerin hafifletilebilmesi ve üreticilerimize kolaylık sağlamak adına hükümetimiz önemli bir adım atıyor. Tarımsal Kooperatifler'in bakanlığa olan kredi borçları yapılandırılıyor. Kooperatif ortaklarının 640 milyon lira borcu yapılandırılıyor. 5 yıllık taksit imkanı getiriliyor ve üreticilerin hasat dönemleri dikkate alınarak vade süresi olan 5 yıl boyunca faiz alınmadan taksit ödemesi yılda bir defa yapılacak. Ayrıca kooperatiflerin kendi üyelerinden alacakları borçlar da bu kapsamda yapılandırılacaktır" dedi.

Denizli'de bu yıl 18 ilçede meydana gelen don, dolu, kuraklık ve aşırı sıcaktan 19 bin 670 çiftçi ailesinin etkilendiğini, 299 bin 395 dekar alanda meyve, üzüm, tutun ve hububat üretiminde yüzde 10 ile 80 arasında zarar yaşandığını belirten Tin, "Ak Parti olarak çiftçilerimizin yanında olmaya ve zor zamanında üreticilerimize destek olmaya ve kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz. Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için tarım sigortalarının etkinliğini daha da artıracağız" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!