Sebzeci’den Genç Girişimcilere Tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Sebzeci’den Genç Girişimcilere Tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 11:25

– GENÇ MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ ( MÜSİAD) DENİZLİ ŞUBESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TECRÜBE PAYLAŞIMI SOHBETLERİ’NİN BU AYKİ KONUĞU HUKUKÇU VE DANIŞMAN MEHMET ÇAĞRI SEBZECİ OLDU. İŞ VE SOSYAL HAYATINDAN ÇARPICI ÖRNEKLER VEREN MEHMET ÇAĞRI SEBZECİ, GENÇLERE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞUP, YAPILMAMIŞLARI YAPMALARI TAVSİYESİNDE BULUNDU.

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımı Sohbetlerinin bu ayki konuğu Hukukçu ve Danışman Mehmet Çağrı Sebzeci oldu. İş ve sosyal hayatından çarpıcı örnekler veren Mehmet Çağrı Sebzeci, gençlere hayallerinin peşinden koşup, yapılmamışları yapmaları tavsiyesinde bulundu.
MÜSİAD Denizli Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile Denizli’deki dernek başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Programda eğitim hayatından kesitler veren Mehmet Çağrı Sebzeci, “Ne yaparsanız yapın seveceğiniz işi yapın, üniversiteyi bitirdikten sonra bir hukuk bürosunda çalışmaya başladım. Bir yandan akademik kariyer yaparken diğer yandan hukuki danışmanlık yapıyordum. Ama bir süre sonra kendimi başka alanlarda da geliştirmek istedim. Hayatım o andan itibaren değişmeye başladı ve hukuk okumama rağmen hukuk ile alakası olmayan ama çok sevdiğim sektörlerde faaliyet göstermeye başladım. Şu anda ağırlıklı medya ve reklam sektöründe faaliyet gösteriyorum. Bugün geriye dönüp baktığımda ülke gündemine oturmuş, milyonlarca kişi tarafından konuşulan işlere imza attığımızı görünce çok mutlu oluyorum’’ dedi.
Başarıyı yakalamak için olmazsa olmaz kurallardan bir tanesinin de yaptığımız işi çok iyi takip etmekten geçtiğine değinen Mehmet Çağrı Sebzeci, "Eğer yaptığınız işi benimser ve ona dört elle sarılırsanız başarı mutlaka gelecektir. Aslında bizim de en büyük sırlarımızdan biri bu. Bugün bünyemizde yüzlerce arkadaşımız çalışıyor. Şu anda farklı kentlerde çok sayıda projemiz var ve hepsi de bizim için çok önemli, çok değerli. Ancak hepsini tek bir iş gibi takip ediyoruz. Hangi yaşta olursanız olun bu gerçeği asla unutmayın."
Gençlerin hayatın her alanında olması gerektiğini belirten Sebzeci, “Sizler hayatın her alanında olmalısınız. Örneğin siyasette olmalısınız, sivil toplum kuruluşlarında olmalısınız, sanatta, sporda yani her yerde olmalısınız. En önemlisi de birlik ve beraberlik içinde olmalısınız. Eğer bu düşünce ile hareket ederseniz yapacağınız işlerde çok daha başarılı olursunuz. Buraya gelip sadece toplantılarla işi idare ederseniz ne sizin ne de kimsenin sizden haberi olur. Bunun için mutlaka sesinizi duyuracak projelere imza atın’’ diye konuştu.
Toplantı sonrasında Genç MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Muahrrem Kılcı, Mehmet Çağrı Sebzeci’ye plaket takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!