Paranın geçmediği market

Güncelleme Tarihi:

Paranın geçmediği market
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 15:32

Paranın geçmediği market

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 2 yıl önce ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik açtığı 'Sosyal Market'e başvuru sayısı 4 bin aileye ulaştı. Yapılan başvuruları inceleyen Pamukkale Belediyesi, bugüne kadar 1500 aileye ücretsiz alışveriş için kart dağıttı.

Pamukkale Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabileceği Sosyal Marketi, Atatürk Caddesi'ndeki ek binasının zemin katında 2 yıl önce açtı. İlçe genelindeki 68 mahalleden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar, marketten parasız alışveriş yapabilmek için Pamukkale Belediyesi'ne başvuruda bulunuyor.  Belediyenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı, başvuran kişileri araştırıp, evlerine giderek ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyor. Şimdiye kadar marketten alışveriş yapmak için 4 bin ailenin başvuruda bulunduğu belirtilirken, bunlardan 1500 aile uygun görülerek yardım yapılmaya başlandı. Marketten ihtiyacı olanı alacak ailelere belediye tarafından sosyal kart dağıtılıyor. Kartlara her ay 250 lira değerinde 1000 puan yükleniyor. Aileler marketten ellerinde kartla puan üzerinden ihtiyaçlarını alabiliyor.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, "Hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında gönül köprüsü kuruyoruz. Bununla birlikte sadece gelen bağışlarla değil belediyemiz tarafından da oluşturulan bir bütçe ile sosyal marketimize yine gıda bankacılığı kapsamında destek oluyoruz" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!