Orman Müdürlüğü'nün tanıtım TIR'ı Denizli'de

Güncelleme Tarihi:

Orman Müdürlüğünün tanıtım TIRı Denizlide
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 16:42

Orman Müdürlüğü'nün tanıtım TIR'ı Denizli'de

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın doğal kaynakların doğru kullanımı için vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladığı 'Mobil Tanıtım TIR'ı, Denizli'ye geldi. Tanıtım TIR'ı, 2 gün açık kalacak; vatandaşlara 5 bin ağaç fidanı dağıtılacak.
Orman ve Su İşleri bakanlığı tarafından yapılan faaliyetler hakkında vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayarak şehir şehir dolaşan Mobil Tanıtım TIR'ının bu seferki durağı, Denizli'nin Bayramyeri Meydanı oldu. Ormanların ve su kaynaklarının doğru kullanımı için toplumda farkındalık oluşturmak sebebiyle kente gelen Mobil Tanıtım TIR'ının açılışına; Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Aydın DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Eken, PTT Baş Müdürü Zekai Özkan ile birlikte yaklaşık 50 öğrenci ve vatandaşlar katıldı. TIR'ın kurulduğu alanda doğa resimlerinden oluşan sergi de çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. Çevre ve doğal kaynakların doğru kullanımına yönelik bilinci arttırmak amacıyla açılan stantlarda broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.
Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, amaçlarının Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışmalarını tanıtmak ve bu çalışmalarda ormanın ve suyun önemine değinmek olduğunu söyledi. Dünyada çevresel sorunların arttığını belirten Korucu, "Çevresel sorunların en büyük sebebi su ve orman kaynakların sağlıklı kullanılmamasıdır. Bizim yürüttüğümüz çalışmalar dağın arkasında olduğu için vatandaşların bu çalışmaları fazla görme şansı olmuyor. Bizde faaliyetlerimizi tanıtmak için şehirlerde bu turlarda tanıtımına devam ediyoruz. Hayatımızın vazgeçilmezi, olmazsa olmazı sudur. Temiz su için doğanın ve ormanların iyi korunması gerekiyor. Ormanlarımıza çevremize ve doğal kaynaklarımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi.
Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ise Türkiye'nin dünyanın en güzel noktalardan biri olduğunu ifade ederek, "Bizler dünyanın en güzel ülkelerinden birini devraldık. Bu almış olduğumuz tabiatımızı koruyup geleceğe aktarmak zorundayız. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza bu birinci aşılamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Mobil Tanıtım TIR'ı çok önemli bir çalışma" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tanıtım TIR'ının açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, daha sona çocuklarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış töreninin sona ermesinin ardından vatandaşlara fidan dağıtıldı. İki gün Bayramyeri meydanında kalacak TIR'dan vatandaşlara toplam 5 bin fidan dağıtılacak.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!